Болни котки в Кипър започват лечение за COVID лекарства

...
Говорейки с The Guardian, Христодулос Пипис, директор на правителствените ветеринарни
Коментари Харесай

Говорейки с The Guardian, Христодулос Пипис, директор на правителствените ветеринарни служби, каза: „Направихме инвентаризация на 500 кутии с лекарства.

„Това е първата партида от 2000 пакета, които ще бъдат предоставени. Всяка съдържа 40 капсули, така че говорим за общо 80 000 хапчета."

Котешкият инфекциозен перитонит (FIP), който не може да се предава на хората, се разпространява сред котките на острова от януари.< /p>

Не е свързано с COVID-19, но може да се лекува с лекарство, наречено Lagevrio, което се използва за лечение на коронавирус при хора.

Март: градът в САЩ се опитва да се справи с котките „малки демони“< p>Динос Айомамитис, ръководител на Cats PAWS Кипър, каза по-рано пред Sky News, че епидемията ще има „катастрофални“ последици, ако достигне Обединеното кралство.

Г-н Айомамитис и други активисти на животните казаха, че вирусът е убил около 300 000 котки на острова.

Прочетете още:
Необходими домове след „наплива“ на котки напуска шотландските SPCA центрове „близо до капацитета“
Смъртоносният котешки вирус в Кипър може да бъде „потенциално катастрофален за Обединеното кралство

Костас Химонас, старши фармацевт в министерството на здравеопазването на Кипър, каза, че 2000 опаковки от лекарството ще бъдат предоставени постепенно на ветеринарите през следващия месец.

Г-н Химонас каза там няма риск настоящите фармацевтични запаси да бъдат изчерпани до такава степен, че лечението на евентуален прилив на COVID-19 при хората да бъде компрометирано.

FIP съществува от 1963 г. и се разпространява чрез контакт с котешки изпражнения.< /p>

Ако не се лекува, може да бъде фатално за животните.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР