Говорейки пред главната годишна асамблея на СЗО, която бе възобновена

...
Говорейки пред главната годишна асамблея на СЗО, която бе възобновена
Коментари Харесай

Световната здравна организация приветства избора на Байдън

Говорейки пред основната годишна асамблея на СЗО, която бе обновена в понеделник, откакто беше прекъсната през май, Тедрос Адханом Гебрейесус  приветства избора на Джо Байдън за идващ президент на Съединени американски щати, изразявайки вяра, че това може да алармира за по-тясно световно съдействие за преустановяване на пандемията. Според него е жизненоважно хората да следват науката и да се опълчват на желанието да си затворят очите за вируса. " Може да сме изтощени от COVID-19. Но той не се е уморил от нас ", сподели той. Тедрос, който е под карантина поради контакт с вирусоносител, предизвести, че вирусът нападна слабостите. " Той преследва тези с по-слабо здраве, само че също и други недостатъци: неравноправие, разделяне, отказване, пожелателно мислене и съзнателно незнание ”, сподели той. " Не можем да преговаряме с него, нито да си затваряме очите и да се надяваме, че ще изчезне. Той не обръща внимание на политическата изразителност или тайните теории ", сподели шефът на СЗО. " Единствената ни вяра е науката, решенията и солидарността. "
Неговият коментар пристигна откакто COVID-19 се трансформира в причина за гибелта на повече от 1,25 милиона души и болести над 50 милиона по целия свят, откогато за пръв път се появи в Китай в края на предходната година. Шефът на СЗО предизвести, че пандемията разкрива нуждата светът да възвърне „ възприятието за обща цел “, което през последните години е подкопано от „ пълзящите приливи на подведен шовинизъм и изолационизъм “.
 Европейски Съюз упорства СЗО да се реформира Европейски Съюз упорства СЗО да се реформира
Европейският съюз признава централната роля на Световната здравна организация (СЗО) за решаването на международни проблеми в региона на зд...
„ В този дух поздравяваме новоизбрания президент Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис и чакаме с неспокойствие да работим в тясно съдействие с тяхната администрация. “
Преди избирането си Байдън подаде сигнал, че неговата администрация ще анулира решението на Доналд Тръмп да изтегли Съединените щати - обичайно най-големият донор на СЗО - от здравната организация на Организация на обединените нации „ Трябва да преосмислим водачеството, построено върху взаимно доверие и взаимна отчетност, с цел да сложим завършек на пандемията и да се оправим с главните неравенства, които стоят в основата на толкоз доста международни проблеми “, сподели Гебрейесус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР