Говорейки на конференция в Норвегия, Генералният секретар на НАТО Йенс

...
Говорейки на конференция в Норвегия, Генералният секретар на НАТО Йенс
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Подкрепяме Киев до пълна победа

Говорейки на конференция в Норвегия, Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, сподели, че Украйна постепенно, само че несъмнено си връща земята и увери, че НАТО ще продължи да поддържа Украйна до нейната победа, предава " Ройтерс ", представени от Факти.бг.

Що се отнася до поддръжката за Украйна, той означи, че има необятно единодушие сред двете партии в Конгреса на Съединени американски щати.

От Украйна зависи да реши по кое време изискванията са подобаващи да се причисли към каквито и да било договаряния след съветската инвазия, сподели Йенс Столтенберг, наблягайки непроменената позиция на алианса след мнения тази седмица от старши сътрудник.

" Украинците и единствено украинците могат да решат по кое време има условия за договаряния и могат да решат на масата за договаряния кое е задоволително решение ", сподели Столтенберг.

Изявлението последва забележките на началника на кабинета на Столтенберг в НАТО Стиан Йенсен, който във вторник сподели, че Украйна може в последна сметка да отстъпи територия на Русия като част от договорка за преустановяване на войната. Впоследствие Йенсен сподели, че съжалява за мненията си.

" Неговото обръщение (на Йенсен) и което е моето главно обръщение и което е главното обръщение на НАТО е, първо, че политиката на НАТО е непроменена - ние поддържаме Украйна ", сподели Столтенберг.

Руската работа на Би Би Си заяви че по време на конференцията, Столтенберг е признал, че в НАТО не престават вътрешните полемики по какъв начин да се постави завършек на войната и да се реализира мир в района.

Генералният секретар на НАТО е засегнал и тематиката за нуклеарните оръжия.

Според него НАТО не следи промени в нуклеарните сили на Русия и по тази причина Северноатлантическият алианс не вижда причина да преразглежда личните си уреди в тази област.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР