Говоренето на висок глас е забавният навик, който всички веднага

...
Говоренето на висок глас е забавният навик, който всички веднага
Коментари Харесай

Делфините говорят на бебетата с висок глас, приличат на хората

Говоренето на всеослушание е занимателният табиет, който всички незабавно възприемаме, когато приказваме с дребни деца .

Но съгласно ново изследване високото говорене не е особено единствено за хората - делфините също го вършат, заяви „ Дейли мейл “.

Изследователите проучват звуците, издавани от 19 диви възрастни женски делфини , които са записани по време на оценка на здравето на уловените и пуснати на независимост животни наоколо до залива Сарасота във Флорида.

По-специално те са разгледали високочестотните свирки на делфините, издавани както в наличието, по този начин и в отсъствието на тяхното поколение.
Те откриха, че делфините непрекъснато издават свирки с по-високи оптимални честоти и по-големи честотни диапазони в наличието на потомството си, в съпоставяне със свирките, които издават, когато са сами или с други човеци.

Изследователите от Океанографския институт " Уудс Хоул " в Масачузетс настояват, че тази смяна в връзката може да помогне за привличане на вниманието на дребните и да насърчи доближаването и вокалното образование.

В списание Proceedings of the National Academy of Sciences те споделят: " Майчиният език е речеви модел, който е съвсем повсеместен за всички култури и езици при човешките гледачи, които взаимодействат с деца. “

" Доказателствата за него измежду нечовешките типове обаче са малко. Тук ние оповестяваме за доказателства за майчин език при делфините, който демонстрира паралели с хората във връзка с дълготрайните връзки сред майка и поколение и ученето на глас през целия живот. “

" Средната възраст на дребните в нашата извадка беше две години, което е в границите на възрастовия диапазон на връзката, ориентирана към детето, при хората. “

Според създателите констатациите демонстрират също, че делфините са обещаващо животно, което може да помогне за проучването на еволюцията на вокалното образование и езика при хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР