Говор или бръмчене на двигател ще дават енергия на смартфонитеСмартфоните

...
Говор или бръмчене на двигател ще дават енергия на смартфонитеСмартфоните
Коментари Харесай

Xiaomi разработва технология за зареждане чрез звук

Говор или бръмчене на мотор ще дават сила на смарт телефоните

Смартфоните може да се снабдят с невероятна технология за зареждане – посредством тон
(снимка: CC0 Public Domain)

Тази компания, Xiaomi, би трябвало да бъде следена деликатно и от близко. Идеите, които създава, имат капацитета да трансформират целия свят на електрониката. Ето, че в този момент Xiaomi е записала патент за технология на зареждане на смарт телефони чрез… тон.

Xiaomi е подала поръчка за патент в CNIPA (Китайската национална администрация за интелектуална собственост), която разкрива някои основни детайлности за идното решение за зареждане посредством тон, заяви. Технологията, съгласно описанието на патента, включва устройство за звуково зареждане, устройство за предпазване на сила и електронно устройство.

Устройството за зареждане на тон се състои от „ устройство за събиране на тон, голям брой устройства за превръщане на сила и устройство за превръщане на мощ ”. Това би трябвало да значи, че системата улавя и преобразува от околната среда, трансформирайки ги в използваема сила, която може да се подава към батерията на смарт телефона.
още по тематиката
Освен това патентът на Xiaomi разкрива, че електронното устройство ще преобразува механичните трептения в изменчив ток (AC), който ще бъде преобразуван в непрекъснат ток (DC) благодарение на устройството за превръщане.

Патентът допуска, че тази технология може да се употребява за и други електронни устройства, без да е нужен контакт и достъп до електропреносна мрежа. С малко фикция можем да си представим какво значи това: смарт телефоните ни ще могат да се зареждат от говоренето ни, от бръмченето на мотора на колата по време на пътешестване и други

Въпреки че компанията е подала поръчка за патента, това не значи безусловно, че технологията ще се появи в комерсиален тип в близко бъдеще. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим дали Xiaomi ще показва технологията си за звуково зареждане през идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР