Готвят проф. Николай Димитров за наследник на проф. Генчо Начев

...
Готвят проф. Николай Димитров за наследник на проф. Генчо Начев
Коментари Харесай

Готвят проф. Николай Димитров за наследник на проф. Генчо Начев като шеф на болница Света Екатерина

Готвят проф. Николай Димитров за правоприемник на проф. Генчо Начев като началник на болница " Света Екатерина ", научи " Епицентър. бг ".
За страдание проф. Димитров в последното десетилетие обиколи много лечебни заведения, където отзивите за него по никакъв начин не са ласкави и това към този момент основава напрежение.

През 2010 г доцент доктор Николай Димитров е назначен за шеф на Националната кардиологична болница от тогавашия министър на здравеопазвавето проф. Анна-Мария Борисова, която по-късно го и уволнява след сигнали за разхищения на държавния пари, тежки различия с екипа, довели до овакантяване на водещи кардиолози и експерти.

Преди това, като и.д. началник на някогашната Трета градска болница доцент доктор Николай Димитров също се прочува с великодушното харчене от държавния бюджет на средства за първокласни коли, плазмени тв приемници и суперлуксозно обзавеждане на кабинета си и така нататък

През 2015 година доцент Николай Димитров става изпълнителен шеф на МБАЛ „ Доверие “. И там не се задържа дълго - отхвърлен е за " неприятна организация на работата в холдинга " и " хабене на много пари ", както споделят някогашните му сътрудници пред " Епицентър.бг ". Отзивите за него " по никакъв начин не са положителни ", споделят кардиолози, които не могат да повярват, че може да има решение за неговото слагане на върха на " Света Екатерина ".

В дългата поредици от назначения и уволнения за известно време доцент Николай Димитров работи в болница " Сърце и мозък " в Бургас. Там става и професоор. Но също не се задържа и напуща през 2022 година по лично предпочитание.

" За да се приказва в този момент за неговото предопределение на управителен пост в болница " Света Екатерина ", това значи че проф. Николай Димитров има съществени персонални контакти управлението на Министерство на образованието, споделят от ръководещите.

Спрягянето на името му не е поради професионалните му или менджърски качества и е учудващо по какъв начин на човек с такава биография, който, където е минал, на никое място не е оценен еднопосочно, може да бъде поверено ръоводството на болница като " Света Екатерина ", е мнението на водещи лекари и експери, с които " Епицентър. бг " беседва.

Жалко, тъпо, тъй като ще съсите тази болница, съобщи някогашен здравен министър. Търсят му място, тъй като е незает или тъй като някой желае да овледее и това влиятелно лечебно заведение.

Ако днешните ръководещи желаят толкоз бързо да сменят проф. Генчо Начев от директорския пост на " Света Екатерина ", за какво не сложат на негово място, някой от заместниците му, попита му някогашният здравен министър доктор Мими Виткова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР