Готвим се за зимата, но положението е ужасно. Това заяви

...
Готвим се за зимата, но положението е ужасно. Това заяви
Коментари Харесай

Вучич очаква тежка зима

Готвим се за зимата, само че ситуацията е извънредно. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от РТС.

Той призна, че сега управляващите в страната се борят да " закърпят " всички дупки.

Подготовката за зимата е в ход, само че по какъв начин да действаме, когато цената на газа скочи от $860 за хиляда кубически метра през днешния ден на $1000 . За какво приказваме? Но ние вършим всичко, което можем, водим невъзможни борби, увери Вучич.

Той уточни, че когато цената на газа скочи над 1000 и 2000 $, Сърбия прави разлика сред 15 и 30 милиона евро дневно , през зимата, когато газът се купува на борсата, и още 100 милиона евро на седмица.

" Разбирате ли за какви пари приказваме? Държавата кърви от това, 100 милиона евро за седем дни, това не може да понесе ", уточни президентът.

Той сподели, че новото държавно управление ще има доста работа и че към този момент работим по подготовката за идния интервал.
 Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия
Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия

Надява се на постоянни газови доставки на положителни цени

За да илюстрира сериозността на обстановката на международно равнище, той даде за образец Словения, от която през вчерашния ден породи въпросът, макар че тази страна има атомна електроцентрала, дали ще може да посрещне всички потребности.

" Трудно е, само че се борим да затворим всичко. Ще стартираме да вкарваме спомагателни количества газ в Унгария най-късно при започване на юли. Днес имаме 205 милиона кубически метра в нашата част от двореца Банат ", сподели Вучич.

Припомняме, че Вучич на няколко пъти към този момент разгласи, че страната му няма да постанова наказания на Русия и се оплака от напън да направи тъкмо това.

Той изясни, че за Белград икономическите контакти с Москва са значими.
 Вучич не смята глобите за ефикасни
Вучич не смята глобите за ефикасни

За следващ път отхвърля апели да заеме антируска позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР