Готви ли се Великобритания за нов крал?За първи път от

...
Готви ли се Великобритания за нов крал?За първи път от
Коментари Харесай

Елизабет II предава кралските правомощия на принц Чарлз

Готви ли се Англия за нов крал?

За първи път от 1963 година кралица Елизабет II не приказва пред Народното събрание. Според формалното изказване на двореца, кралицата не е могла да излезе пред поданиците си " заради проблеми с подвижността ". Запознати настояват, че Нейно Величество не може да стане от леглото и да се движи без инвалидна количка.

Тържествена тирада държа принц Чарлз, който получава все по-централна роля. Той произнесе речта в трето лице, употребявайки " Правителството на Нейно Величество ". За принца това беше първата тирада пред Народното събрание и това значи единствено едно: до възкачването му на трона остава единствено една крачка.



Любопитен миг, е че на мястото, където нормално се слага тронът на кралицата, там върху кадифена възглавница бе поставена императорската корона.

По време на цялото си ръководство Елизабет II е пропуснала откриването на Народното събрание единствено два пъти - през 1959 и 1963 година, и двата пъти заради бременност.

През юни 2022 година Англия ще отпразнува платинения празник от ръководството на кралицата. Дори принц Хари възнамерява да посети значимия празник дружно с Меган Маркъл и децата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР