Готви ли се нов политически проект начело с двама от

...
Готви ли се нов политически проект начело с двама от
Коментари Харесай

Има ли място за още една партия? Двама от служебните министри спрягани за основатели на нов проект

Готви ли се нов политически план отпред с двама от сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков? Това е новата политически конспирация, която набира скорост от през вчерашния ден насам. Пръв я освети социологът Андрей Райчев. „ Идва нов състезател, който ще се оформи към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. ”, съобщи по време на присъединяване в утринния блок на bTV  той. Райчев даде публичност на версии в общественото пространство, които се въртят от известно време за пускане на нова политическа групировка, чиито лица ще бъдат точно Петков и Василев. Някои от версиите свързват бъдещата нова политическа мощ с Румен Радев и по-предишни хипотези за основаване на президентска партия. Други обаче настояват, че този план няма да има нищо общо с сегашния президент. Той обаче би бил сериозна опасност за така наречен нови партии, счита Райчев.

  “Новите партии в Народното събрание би трябвало доста съществено да се замислят за държанието си, тъй като в идващия парламент няма да получат този растеж на доверие от гласоподавателите. Червените линии са пазарлъци, които се появиха, щом влязоха в Народното събрание, на площада ги нямаше и по тази причина народът ги наказа. Те би трябвало да премислят държанието си, чудесният им живот свърши, идва нов състезател, който ще се оформи към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. ”, предизвести той.

Един от спряганите за водачи на възможен нов политически план - Асен Василев през днешния ден не удостовери, само че и не отхвърли тази догадка.

" Най-важното сега е, че актуализацията на бюджета мина първо четене. Всичко друго няма отношение към работата, която правя като финансов министър ", разяснява той в коридорите на Народното събрание на въпрос дали в действителност с Петков приготвят подобен план. От думите му стана ясно още, че не изключва присъединяване в политически план, само че едвам откакто престане да е министър. " Честно казано сега единственото, в което участваме е служебният кабинет. Той  е деполитизиран и би трябвало да остане подобен. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да вземам участие в подобен ", сподели още по тематиката за тематиката за бъдеща нова политическа мощ.

На въпрос дали би се отзовал на покана и договаряния да стане министър в кабинет на Българска социалистическа партия, той отговори с условности. „ За да работя в един кабинет и да се усещам потребен, първо би трябвало да имаме обща визия по това по какъв начин и каква финансова икономическа политика ще се организира. Трябва да имам независимост в избор на екип. Кабинетът би трябвало да бъде образуван с сътрудници, с които може да се работи и имаме обща визия. Не на последно място - не обичам телефонни позвънявания, тъй че би трябвало да имам независимост на взимане на решения, каквато президентът ми дава. Това са изискванията, при които аз бих влезнал в какъвто и да е управнически формат. “, уточни Василев.

Ясна поръчка по тематиката досега не е дал и Кирил Петков. Преди два дни обаче той стана член на фейсбук група под името „ Кирил Петков за министър председател “ и благодари на членовете й за поддръжката

„ Промяната е почнала и няма връщане обратно! Тази смяна е отборна задача и дружно с Асен Василев сме доста стимулирани да ускорим тази смяна. Реално Вашата поддръжка е значима за нас, тъй като усещаме, че тимът ни става все по-голям със всеки минал ден. Благодаря! “, гласи част от поста на Петков. Анализатори поясняват тези думи точно като сигнал, че се обмисля конструирането на нова политическа групировка.

Според социолога Юлий Павлов появята ѝ за тези избори е закъсняла. Освен това почитателите на тримата служебни министри са част от гласоподавателите на Демократична България, съобщи той пред bTV заран в отговор на въпрос има ли късмет нов политически план в основата на който са тримата служебни министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. Той обърна внимание, че би трябвало да се прави разлика сред рейтинг, утвърждение и електорален капацитет.

Основната задача на този длъжностен кабинет беше да извади на показ нарушавания от страна на ГЕРБ и те се оправиха на това поле. Рано е още обаче да се прави оценка дали се оправят с ръководството на страната, счита Павлов.

Фрагментацията на Народното събрание не е неприятно, в случай че тя беше към два центъра, само че тя е към повече центрове. Партиите на митинга не се сплотиха към един център и при нови избори ще бъдем в същата патова обстановка. А на смешка - още десетина предварителни избори служебното държавно управление може да изкара цялостен мандат. Радев има късмет да вземе повече от половината гласове - когато вотът е две в едно за него е по-изгодно, тъй като ще излязат повече хора да гласоподават, счита социологът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР