Готвещите се да поемат властта в Италия популисти са съставили

...
Готвещите се да поемат властта в Италия популисти са съставили
Коментари Харесай

Новите управляващи в Италия въвеждат плосък данък

Готвещите се да поемат властта в Италия популисти са съставили управнически проект, който включва плосък налог от 15%, обезпечен приход за бедните и по-ниска пенсионна възраст, оповестява Bloomberg.

31-годишният Луиджи ди Майо, водач на придвижване " Движение Пет звезди " и 45-годишният Матео Салвини, отпред на антиимигрантската Лига са прецизирали последните елементи на своя " Договор за държавното управление на смяната ".

Салвини и Ди Майо преговаряха повече от 2 месеца, с цел да образуват държавно управление. Те ще проведат обособени диалози с президента Серджо Матарела, готвейки се да получат управнически мандат. Двамата обаче към момента пазят в загадка кой ще бъде новият министър председател, само че сигурно няма да е някой от тях, оповестяват италиански медии.

 Готова ли е Италия за плоския налог?
Готова ли е Италия за плоския налог?

Бившият министър председател Силвио Берлускони дава обещание смяна в данъчната система

Предизборните обещания, свързани с разноските и налозите подхранват страховете на вложителите, че популистко държавно управление може да заплаши държавните финанси и бавния напредък в третата по величина стопанска система в еврозоната - която към този момент пораства най-бавно измежду страните, употребяващи общата валута.

Плановете за преразглеждане на договорите с Европа също провокираха паники, че Италия може да подкопае напъните за промяна на Европейски Съюз.

Икономическата стратегия на двете партии коства сред 65 милиарда евро и 100 милиарда евро, съгласно вестник Corriere della Sera, добавяйки, че плоският налог е най-скъпата мярка.

Управленският проект ще засегне приходите на жителите и ще анулира пенсионната промяна, която увеличи възрастта за пенсиониране.

 Италия - идващият огромен риск пред еврозоната
Италия - идващият огромен риск пред еврозоната

Икономиката пораства постепенно, а дългът и идните избори тревожат пазара

Без терзания

Бъдещите нови ръководещи не наподобяват разтревожени по какъв начин ще се одобряват фрапантните им промени.

" Не се тормозя за пазарите. Когато пазарите устояха в деня след изборите разбрах, че те не се опасяват от " Петте звезди ", съобщи депутатът от популисткото придвижване Лаура Кастели.

Споразумението сред двете партии включва понижаване на налога до 15% и до 20% за фамилии с годишен приход от над 80 000 евро. Все още обаче се договаря по въпроса, оповестяват източници на Bloomberg.

" Петте звезди " чака измененията да костват към 17 милиарда евро годишно, само че шефът на италианската пенсионна организация планува, че цифрата бъде до 30 милиарда евро. Това е притеснително, защото Италия има вторият максимален дълг в Европа след Гърция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР