Готвачът Деян Дичев за пръв път проговори публично за двете

...
Готвачът Деян Дичев за пръв път проговори публично за двете
Коментари Харесай

Готвачът Дичев закова Рагевски за убийствата на брокерката Бахлова и Юмер Мехмед

Готвачът Деян Дичев за пръв път проговори обществено за двете жестоки убийства – на брокерката Теодора Бахлова и  „ момчето за всичко ” Юмер Мехмед. Тази заран в Районния съд на Бургас започва процесът против 47-годишния бургазлия. Както писахме, той изцяло призна виновността си и ще се възползва от правото присъдата да му бъде понижена с една трета. Току-що той за пръв път изясни обществено своята версия за присъединяване си в мракобесната скица. Ето какво сподели Дичев:

„ Станимир ми сподели, че Бахлова е мъртва, два дни, откакто това се е случило. Всеки път ми обясняваше друга версия. Първо – че тя се е простреляла, второ – че той я е прострелял, версията му се менеше. За Юмер ме извика да изхвърлим един отпадък. И различен път сме го правили, тъй като Станимир имаше едно мазе на ул. „ Константин Фотинов ”, което непрекъснато се наводняваше, както и парцел на ул. „ Георги Кирков ”. Не разбрах за какъв отпадък става въпрос. Видях два бидона. Първият миришеше доста. Отворих го и видях чували. Не посмях да погледна в тях. Сложих ги в един микробус и спряхме на паркинг до заведение, постояхме малко, след което поехме към кв. Долно Езерово. Влязохме в една отбивка и изсипахме наличието. Всичко беше в чували. Тогава ми сподели, че вътре имало човешки остатъци. Не попитах чии са. Рагевски ми изясни няколко дни по-късно, че са на Юмер Мехмед, който аз познавах. Тогава медиите към този момент бяха писали, че е липсващ. Много скърбя за това, което направих. Аз не съм неприятен човек. ”

Уточняваме, че това е версията на Дичев. В следствието са събрани доказателства, които го свързват с транжирането на двата натрупа. В кооперацията, в която Дичев живее в центъра на Бургас, да вземем за пример, бе открит електрически трион, който съгласно проверяващите е употребен за нарязването на труповете на Мехмед и Бахлова.

Както бургаският уебсайт Флагман.бг обаче писа, в Наказателния кодекс няма член за заличаване на трупни остатъци, а единствено за укриването им, поради което Дичев е измамен под отговорност по тази догадка от Наказателен кодекс. Според адвокати, той можел да бъде притеглен и като съизвършител за двете убийства , само че очевидно съдействието, което той е оказал на прокуратурата и следствието, му е донесло надалеч по-лекото обвиняване. От думите на Дичев през днешния ден стана ясно и нещо друго, доста значимо – той ще бъде главен дирек в идния развой против Станимир Рагевски – апетитен за глава на незаконната група. Дичев не се поколеба нито за минута през днешния ден да уличи досегашния си началник и настойник в две от най-жестоките убийства , осъществени в Бургас в последните десетилетия. В този миг текат пледоариите на бранителя на Дичев адв. Борислав Янков и на наблюдаващия прокурор Христо Христов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР