Готвачът Андре Токев излиза предсрочно от затвора и отново има

...
Готвачът Андре Токев излиза предсрочно от затвора и отново има
Коментари Харесай

Готвачът Андре Токев излиза предсрочно от затвора с право да шофира след окончателно решение на съда

Готвачът Андре Токев излиза предварително от пандиза и още веднъж има право да кара, откакто Софийският апелативен съд дефинитивно удостовери решението на Софийския градски съд от предходната седмица. Магистратите отхвърлиха настояването на затворническата администрация да остави Токев зад решетките до изтърпяване на цялостния размер от наказването му. Веднага след решението на първата инстанция прокуратурата разгласи, че е съгласна с решението и няма да го оспорва, оповестява „Дневник“.

От администрацията на пандиза обаче апелираха определението с претекст, че Токев още не се е поправил, само че нито градските, нито апелативните съдии се съгласиха с този извод. Според тях с държанието си пандизчията е осъзнал виновността си и е дал доказателства за поправяне.

Токев е изтърпял 4 месеца и 16 дни от наказването 7 месеца затвор, което му бе наложено, откакто на 30 октомври м.г. бе заловен да кара пийнал на Околовръстното в София. Тогава кръвната му проба регистрира съществуване на 1.7 промила алкохол.

Към наказването му беше добавена и предходната условна присъда от 3 месеца затвор за същото нарушение, която също трябваше да бъде изтърпяна дейно, и общото му наказване беше 10 месеца затвор. По време на делото Токев прекара два месеца под домакински арест, който се зачита за излежано време и се приспада. На финала той трябваше да прекара общо 9 месеца в затвор.

Токев може още веднъж да кара, откакто две правосъдни инстанции одобриха, че е осъзнал виновността си и се е поправил в пандиза, и анулираха възбраната му да кара кола.

От показанията на очевидците и от фрагменти, които бяха публикувани малко след случая, се разбра, че на 30 октомври м.г. Токев е карал пикап „Мерцедес“ без една гума, а останалите три били спукани. Освен това той се движел в натоварен трафик на Околовръстното шосе в София. На тел. 112 са били подадени голям брой сигнали от обезпокоени жители, а по-късно бил спрян от полицейски екип, като на униформените обяснил, че е спукал гума.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР