Гоце Делчев. Общината ще отбележи с богата едноседмична програма 106-ата

...
Гоце Делчев. Общината ще отбележи с богата едноседмична програма 106-ата
Коментари Харесай

Благоевград: С богата програма Община Гоце Делчев ще отбележи 106-ата годишнина от Освобождението на град Неврокоп

Гоце Делчев. Общината ще означи с богата едноседмична стратегия 106-ата годишнина от Освобождението на град Неврокоп от османско иго. Тази година в програмата още веднъж ще взе участие Националната гвардейска част. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Програмата ще стартира на 12 октомври с показване на кино лентата „ Крилатият комшия ” с създател Димитър Попов. Представянето ще бъде в 17.30 часа в дребната зала на Дома на културата. На 15 октомври, програмата продължава в 17.00 часа с разкриване на галерия „ 106 години от Освобождението на гр. Неврокоп и Пиринския край от турско иго ” в Общинския исторически музей. В 18.00 часа в музея на Гоце Делчев ще се състои концерт на маестро Огнян Вълев
На 16 октомври програмата продължава с показване на книгата за Гоце Делчев през погледа на: Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Eфрем Каранфилов, Тончо Жечев. Книгата е направена по самодейност на Община Гоце Делчев. Представянето ще бъде от 18.00 часа в дребната зала на Дома на културата и в него ще вземат участие съставителите Любен Генов и Владислав Симеонов.
На 17 октомври празничната стратегия продължава с ден, отдаден на „ Местна инициативна група – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово ". Във времето от 14.00 часа до 15.30 часа в Градския парк, ще има офис навън за даване на информация за активността на МИГ. В 15.30 часа ще бъде формалното разкриване на празника в парка, а от 16.00 часа до 19.00 часа още веднъж там, ще се състои ревю на локални производители от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, съпроводено с фолклорна стратегия на самодейни групи от региона.
Програмата продължава на 18 октомври с награждаване на участниците в състезанието „ Да върнем книгите в ръцете на децата ”, което ще се състои в 17.30 часа в дребната зала на Дома на културата.
Кулминацията на тържествата във връзка 106-ата годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 19 октомври. Програмата ще стартира в 11.00 часа с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, а по-късно в 12.00 часа, ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с присъединяване на възпитаници от ПГ по МСС „ Пейо Яворов ”. В 15.00 часа в региона на някогашната казарма в Гоце Делчев ще бъде открит монумент във връзка 85-ата годишнина от основаването на Военно отделение в гарнизон Неврокоп. В 16.45 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а по-късно на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. „ Търговска " и паметника на Христо Ботев. В 17.30 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и признателен молебен в катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий ”. Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 18.00 часа. Веднага по-късно ще стартира празничното шествие от площад „ Гоце Делчев ” до паметника на починалите във войните, което ще бъде под съпровода на Гвардейския духов оркестър. В 18.30 часа на площад „ Македония ", жителите и гостите на град Гоце Делчев ще могат да следят неповторимия театър на националната гвардейска част, наименуван «Искри». Веднага по-късно, още веднъж на площад „ Македония ", ще стартира тържествена заря-проверка, отдадена на 106-ата годишнина от Освобождението на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР