Гоце Делчев е роден в българския град Кукуш, учи в

...
Гоце Делчев е роден в българския град Кукуш, учи в
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Не можем да направим никакъв компромис с въпросите, свързани с българската история

Гоце Делчев е роден в българския град Кукуш, учи в българската Солунска гимназия и във военното учебно заведение в София - български офицер, български преподавател, български бунтовник. Пред него има опция за кариера в свободна България, само че той избира по-трудното и по-рисково – да се върне в поробена Македония и да пали българите в тяхната жадност за независимост. И там намира своя край – погубен в стълкновение с турските поробители.

Може би през днешния ден някой в нашата западна съседка не е прочел добре историята си и се чуди какъв е Гоце Делчев. Ако има това подозрение, може да прочете стотиците писма, публикации и другите материали, които е написал Гоце Делчев. А може и да пристигна в хубавия български град Самоков, да постави едно цвете на неговия монумент и да прочете какво е споделил той – „ Ние се борим за автономията на Македония и Одринско, с цел да ги запазим в целокупност за бъдещето обединяване на България “. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов при откриването на незабравим знак на Гоце Делчев в град Самоков.

В церемонията по откриването на паметника взе участие и кметът на града Владимир Георгиев. Събитието почетоха народни представители, заместник- регионалният шеф, представители на общинската администрация, членове на Сдружението на българските родове от Македония и други

В знак на благодарност пред делото на българския бунтовник пред новооткрития монумент бяха поднесени венци от името на министъра на защитата, началника на защитата, общинското управление, Вътрешна македонска революционна организация и жители.





Пред публицисти министър Каракачанов разяснява и днешните диалози с делегацията от Република Северна Македония, свързани с нейната кандидатура за еврочленство.

„ Ние изразихме нашата позиция, която е ясна, безапелационна и изцяло съответствува с рамковата позиция, която беше призната от Народното събрание през октомври м.г. Обяснихме, че не можем да създадем никакъв компромис с въпросите, свързани с българската история, с идентичността на българския воин, на всички тези хора, които назоваваме част от общата ни история “, сподели министър Каракачанов.

Той акцентира, че срещата е протекла в прям и другарски звук. „ Мисля, че те схванаха, че България не води някаква политика напук, че България е суверенна страна и не се въздейства от настроенията в една или друга европейска столица “, безапелационен бе министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР