Гоце Делчев е домакин на Международен и Национален турнир “Цветовете

...
Гоце Делчев е домакин на Международен и Национален турнир “Цветовете
Коментари Харесай

Гоце Делчев домакин на първия по рода си международен турнир по художествена гимнастика



Гоце Делчев е хазаин на Международен и Национален шампионат “Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев ”. Турнирът се провежда от състезателен клуб по художествена гимнастика „ Пирин ЕМ “ с поддръжката на община Гоце Делчев и е под егидата на Българската федерация по художествена гимнастика.


Спортна зала „ Арена Неврокоп “ приема през днешния ден и на следващия ден надарени млади грации, новите очаквания в българската художествена гимнастика. Двудневният шампионат ще предложи на жителите и гостите на град Гоце Делчев шампионски съчетания, хубост и незабравими страсти.


Специални посетители на шампионата ще бъдат огромни имена в родната художествена гимнастика, популяризирали страната ни по света и спечелили международни, европейски и олимпийски оценки.


В първия ден от надпреварата, събота, от 13:30 ч. на откриването ще участва Мария Гигова – първата в света трикратната международна шампионка по художествена гимнастика на България. Г-жа Гигова е оповестена за „ Гимнастичка на века “, отличена е с медал „ Стара планина “ I степен, притежател на почетен състезателен „ ИКАР “, на „ Международна жена на 2000 – 2001 година “ от Международния биографичен център в Кеймбридж, Англия.

В неделя, от 15:30 часа, почетен посетител на шампионата ще бъде Мая Пауновска – някогашна национална гимнастичка, заела пето място на олимпийските игри в Пекин през 2008 година и трето място на международните шампионати през 2006 и 2007 година с националния отбор на България.


Специално, с цел да зарадват публиката в Гоце Делчев, ще дойдат „ диамантените девойки от ансамбала по художествена гимнастика на България – Олимпийските ни шампионки от Токио.

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР