Гоце Делчев е български революционер и учител, който се е

...
Гоце Делчев е български революционер и учител, който се е
Коментари Харесай

В Северна Македония: Предложението на София за Гоце Делчев е неприлично

Гоце Делчев е български бунтовник и преподавател, който се е борил за освобождението на самостоятелната българска област, наречена "Македония " от османските турци. Това ще бъде едно от предложенията на българската страна от Съвместната комисия по исторически и просветителни въпроси, които ще бъдат показани на македонските им сътрудници на идващото съвещание, научи македонският вестник "Република " от източници в Комисията.

Това предложение от дълго време се разисква в българските политически и исторически кръгове като алена линия, към която България може да премине в договарянията за Гоце Делчев.

Изданието е схванало също, че държавното управление в Скопие и министър-председателят Зоран Заев са добре осведомени за това „ непристойно предложение “ от София и че в този момент се създава тактика, която да бъде призната от македонската комисия, а по-късно да се сътвори атмосфера за нейното приемане и от обществото.

Не е изключена опцията Заев да окаже напън върху македонската страна на комисията да одобри това предложение и даже да бъде заменен някой "непокорен " член.

Много евентуално е това предложение да се фиксира като дефинитивно съглашение сред двете комисии и по-късно остава да бъде формализирано от Зоран Заев и Бойко Борисов на взаимно съвещание, когато би трябвало да се разгласи, че двете страни са решили най-големия исторически проблем, осведоми "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР