Готовността за опазване на информацията в една организация е на

...
Готовността за опазване на информацията в една организация е на
Коментари Харесай

Готовността за опазване на информацията в една организация е на ръководителя

Готовността за запазване на информацията в една организация е на ръководителя, само че множеството ръководители на държавни структури не правят оценка значимостта на тематиката, подценяват я. Това сподели доцент Боян Жеков - специалист по осведомителни и информационни технологии, в „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Трябва да бъде построен потенциал в страната, в жителите и в ръководителите на страната, че киберсигурността е част от държавната сигурност, акцентира той. „ Разбирането на данните като полезност в страната е доста ниско. Експертът изясни, че потенциалът на институции като Агенцията за електронно ръководство, ДАНС и ГДБОП да ревизират всички държавни структури не е задоволителен ", добави той. Жеков уточни още, че киберправосъдието не е по-различно от общото правораздаване в страната.

Експертът по киберсигурност в Държавната организация за електронно ръководство Мирослав Стефанов уточни, че отговорността за осведомителната сигурност е на самите институции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР