Готовността на Китай да започне да заплаща с китайски юани

...
Готовността на Китай да започне да заплаща с китайски юани
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Формира се нов световен ред в енергетиката - ражда се петроюанът

Готовността на Китай да стартира да заплаща с китайски юани суровия нефт, който купува от страните от района на Персийския залив, бележи образуването на нов международен ред в областта на енергетиката, написа в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на специалисти и представен от ТАСС.
" Разплащанията в границите на световната търговия с нефт постепенно, само че несъмнено минават от щатски долари в други валути ", отбелязва анализаторът към швейцарската банка " Креди сюис " (Credit Suisse) Золтан Пожар в паметна записка до клиенти на финансовата институция.

Китай от известно време усилва покупките на недопечен нефт и полутечен природен газ от Иран, Венецуела, Русия и редица африкански страни, които заплаща с националната си валута. Но точно срещата на ръководителя на Китайска национална република (КНР) Си Цзинпин с водачите на страните от Съвета за съдействие на арабските страни от района на Персийския залив през декември ознаменува " раждането на петроюана ", отбелязва специалистът. 
" Китай желае да пренапише разпоредбите на световния енергиен пазар " посредством тактика, която планува понижаване на заплащанията в щатски долари, счита Пожар. 
Сътрудничеството сред Китай и страните от Съвета за съдействие на арабските страни от района на Персийския залив може да включва взаимно изследване проучване и рандеман на нефт и природен газ в Южнокитайско море, а също и вложения в петролни рафинерии, както и в предприятия от бранша на химическата индустрия.

Ако всички тези планове бъдат финансирани с юани, то това ще съставлява голяма смяна на световния енергиен пазар, показва анализаторът на " Креди сюис ". 
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
04 Яну 2023143903 Яну 202344302 Яну 2023102101 Яну 202322231 Дек 202249830 Дек 2022502КоментариЕнде мама султанто феличе04 Яну 2023 9:15ч.
Гут Бай Бай Дън!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати айде пак04 Яну 2023 9:43ч.
петроюан; хората с изключение на заучените схеми, които някой им спуска да имат вяра в своя изгода, се оказа, че не могат да мислят другояче; след това за какво имало подлоги; огромна част от хората, които би трябвало да коментират на света какво се случва, по този начин нар публицисти, са умствено импотентни и единствено повтарят като папагали без да коментират каквото и да било;
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ellie04 Яну 2023 11:50ч.
" И совите не са това, което бяха... ". Човечеството, обособен субект губят индентичност, (пример Украйна). Социален рейтинг и робите на финансовия капитал Китай-да не си вършим илюзии с хартия, барут, компас, същото важи и за Япония, последни събития Абе-класика в жанра., в които големи запаси вложи индустриалният 1972 година, в лицето на Кисинджър. Доживяхме последната (подозирам) обществена изява на Кисинджър, " викът му ", даже за умел " посланик ", набожен в старите богове на дипломацията имаше лимит на самообладание. Разбира се, за малко се наложи се да изяснява " Староговорът на европейската дипломация " ще те изям, само че със сребърни принадлежности на новите езически " финансови Богове ", които обезкостяват без да дъвчат от рода на " Блек рок " със съществени подозрения за " спор на ползи ", че не е имал поради това, което имаше поради: че въпреки всичко Йона е имал късмет в стомаха на кита, за разлика от днешната финансова акула, за която няма начало, няма и край, разбирай анатомия. Може би, Новата Библия на Силиконовата котловина ще стартира по този начин: Човекът не е това, което беше, и няма да бъде, тъй като сме Богове.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Деница Златева: Можем и без съветски газ. Договорът с турската " Боташ " е пробив!04 Яну 2023 13:57ч.
Какво тъкмо “пробихте ”, че не разбрах? На морето дупка! И от къде го взема тоя газ “Боташ ”? Ердоган си го копае на лозето?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Новина от вчера04 Яну 2023 14:43ч.
Турция стартира работа по плана за газов хъб, препоръчан от Русия, специалисти правят оценка инфраструктурата, времето за подготовка е почти една година, това съобщи Фатих Донмез, министър на естествените запаси и енергетиката на републиката.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022198224 Дек 2022308104 Яну 202388028 Дек 2022663
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР