Готовността на германските компании да наемат нови служители е намаляла

...
Готовността на германските компании да наемат нови служители е намаляла
Коментари Харесай

Минимален спад на заетостта в Германия

Готовността на немските компании да наемат нови чиновници е намаляла нищожно.

Барометърът за заетостта на мюнхенския институт " Ифо " (Ifo) се е намалил до 97 пункта през август, което е спад по отношение на 97,1 пункта през юли. " Понастоящем проектите за съкращения и наемане на чиновници се балансират взаимно ", съобщи Клаус Волрабе, началник на изследванията в " Ифо ". " Поради икономическия спад доста компании се въздържат от наемане на нови чиновници ", добави той.

" Въпреки това заетостта остава на рекордни нива ", сподели Волрабе, съобщи Българска телеграфна агенция. " В допълнение към момента са налични доста отворени позиции в комбиниране с дефицит на квалифицирана работна мощ ".

Влошената обстановка в производството се отразява на проектите за наемане на нови чиновници в този бранш и се обмисля редуциране на личен състав. Същото се отнася и за секторите на търговията и строителството, където слабото търсене става все по-отчетливо. За сметка на това в бранша на услугите готовността за наемане на нови чиновници се е подобрила доста, като търсенето е най-добре изразено в бранша на осведомителните технологии и туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР