Готови технически проекти на стойност над 157 млн. лева е

...
Готови технически проекти на стойност над 157 млн. лева е
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил обясни какви проекти е подала Общината за финансиране

" Готови механически планове на стойност над 157 млн. лв. е подала Община Кюстендил за финансиране от Министерство на финансите ". Това заяви на конференция кметът Петър Паунов.

„ Изтече срокът за подаване на планови фишове към Министерство на финансите. Имаше изпратено писмо до Община Кюстендил, да подадем планове, които са с позволение за градеж и сме подготвени незабавно да стартираме с избор на реализатори “, сподели Петър Паунов.

Той уточни, че преди всичко Община Кюстендил е показала „ Реконструция и уголемение на водопреносна и канализационна мрежа “ в агломерация „ Кюстендил “, в това число селата Лозно, Жиленци и Слокощица. Стойността е 109 842 063 лева



Може да се извършва по настрана и всяко едно от обитаемоте места е по към 12 млн. лв.. На второ място е преустрояване и реорганизация на ХГ „ Владимир Димитров - Майстора “.

Стойността на този план е 21 887 000 лв.. „ На трето място сме показали състезателен комплекс „ Осогово “ - реновиране на външно пространство, което включва писта, създаване на осветяване и изцяло възобновяване на външното пространство “, сподели Петър Паунов.

В аварийните планове Община Кюстендил е показала Зоологическата градина, на стойност - 4 995 000 лева, пробутване на улици в „ Хисарлъка “ и на трето място е Център за грижа за деца с психологични разстройства в село Копиловци. За дофинасирането на този център са нужни 365 000 лева

Сред обектите в областта на образованието попада главен ремонт и енергийна успеваемост на ЕГ „ Д-р Петър Берон “ - 9 447 000 лева, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в ОУ „ Паисий Хилендарски “ - 1789 000 лева и на трето място е вкарва не ограничения за енергийна успеваемост в ОУ „ Марин Дринов “ - 1 700 000.

„ Подали сме планове за над 157 млн.лева - подготвени механически планове, които през годините сме изработили. Надяваме се МФ да поддържа огромна част от тях, тъй като те са извънредно значими “, сподели Петър Паунов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР