Готови сме за ефективни стачни действия в София и по

...
Готови сме за ефективни стачни действия в София и по
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ : Готови сме за ефективни стачни действия

Готови сме за ефикасни протестни дейности в София и по Коледа може да няма столичен градски превоз. Това съобщи в ефира на NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров. Исканията на бранша са по-високи заплати. Днес отрасловата комисия в Народното събрание гледа Бюджета за 2024 година

Подобни претенции имат и заети в областта на опазването на здравето, чиновници на Агенция " Пътна инфраструктура " и на тази за битка с градушките. " Тези 450-500 милиона, които са ни нужни за всички тези системи, са вероятни на фона на 81-милиардния бюджет ", счита синдикалистът. Утрешният митинг е знак за това, че не сме съгласни със протичащото се – не са заложени пари в план-сметката за тези браншове, уточни Димитров.

Той увери, че задачата не е да бъде свалено държавното управление, а да се договорят нараствания на възнагражденията в засегнатите сфери. Протестът в понеделник стартира пред Ларгото до Народното събрание в 10 часа, минава по жълтите павета, бул. " Цариградско шосе " и се връща назад в центъра. " Най-вероятно за 2 часа София ще бъде блокирана, авансово се извиняваме. Очакват се най-малко 1000 автомобила ", сподели президентът на КНСБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР