Готови сме за дебати, готови сме за сблъсъка“, посочи Терзиев

...
Готови сме за дебати, готови сме за сблъсъка“, посочи Терзиев
Коментари Харесай

Васил Терзиев е готов на дебат с Антон Хекимян frognews.bg

„ Готови сме за диспути, подготвени сме за конфликта “, уточни Терзиев е изявление за БГНЕС. 

 

„ Очакванията след 17 години ръководство на ГЕРБ ще са големи, по тази причина се готвим доста бързо, с цел да може да се ориентираме и да не се лутаме в общината. Това е огромно предизвикателство “, сподели той.

 

Терзиев ще показа програмата си при започване на октомври, стана ясно от думите му.

 

Той разказа и главните момени от тази стратегия:

 

„ Едно от главните ни обещания е парите да отиват при районните кметове , да подобрим контролните принадлежности, които те имат, с цел да правят най-правилното за жителите “.

 

„ Необходим е по-ясен развой при вземането на решения по плановете, идващи от районните кметове. Трябва да избегнем фаворитизирането на избрани региони за сметка на други и да увеличим това, което те биха получили, защото сега то е неуместно ниско “, счита той.

 

„ В момента средствата, с които районните кметове разполагат са към 300-400 хиляди лв. за настоящи поправки, 10 хиляди за просвета, 50-60 хиляди лв. за поддръжка на детски площадки. Това няма по какъв начин да сработи “, сподели още Терзиев.

 

Кандидатът за кмет предлага и промяна - да стане подопечен на районните кметове. Според него по този начин последователно ще се премине към модел, в който райнните кметове са по-овластени и по-близо до проблемите на жителите.

 

Терзиев счита да работи и по инфраструктурни планове . „ да бъде приключен. Свързването на Северната дъга и околовръстното с „ Обеля “ и „ Люлин “. Булевард „ Копенхаген “, ул. „ Филип Кутев “, уточни той.

 

„ Вътрешните и външните кръгове на града би трябвало да бъдат завършени, с цел да може да се олекоти трафика, който минава през центъра и основните места на града. Доизграждането на метрото е също част от тези планове “, добави Терзиев.

 

„ Канализацията е друга наболяла тематика на столицата. Не е обикновено град като София, който има искания да бъде съвременна и европейска столица, да има толкоз доста региони, които страдат от проблеми с канализацията “, счита той.

 

„ Във всеки един квартал би трябвало да има така наречен „ зелени оазиси “. Това са уредени места, където фамилиите с деца да могат умерено да отидат, да има спортни уреди за всички възрастови групи. В момента съвсем всички площадки са за деца до 12 години “, е друга тематика, която засегна Терзиев по линия на инфраструктурата на София.

 

„ Тротоарите и улична инфраструктура би трябвало да бъдат направени един път като хората, а не ги ремонтираме на всеки две години. Нашият нов стандарт би трябвало да бъде ремонт от първия път “, уточни той. На този декор до края на седмицата чакаме да стартира придвижването по още веднъж ремонтираните в центъра на София.

 

„ Много от компаниите реализатори, като ангажираните с ремонта на жълтите павета, да вземем за пример, се оправят извънредно добре в Сърбия, в Румъния или в Гърция. Защо не могат да се оправят в България, а за доста по-големи планове съумяват на открито? Решението е доста по-добри задачи, доста по-добри процедури и оставяне на компаниите да работят на независимост “, счита Терзиев.

 

По отношение политическата борба за локалната власт в София, той съобщи:

 

Работим за болшинство . В астрология и нумерология нямам доверие, имам вяра в положителната работа. Със сигурност имам вяра в положителните хрумвания, които са в полза на жителите, които са добре комуникирани, готови и премислени. Ако това го има, би трябвало Общинският съвет да работи в полза на жителите без значение от коя политическа мощ идва. По същия метод не би трябвало добра концепция от ГЕРБ, от „ Възраждане “ или от Българска социалистическа партия да бъде отписана, единствено тъй като е тяхна “.

 

„ За нас най-централно е да защитим обществения интерес. Веднъж щом прекрачиш прага на „ Московска “, ти би трябвало да работиш за всички 1,6 милиона жители. Не за избрани компании, не за избрани региони, а за жителите. Основната смяна, по която ние ще работим е да е ясно по какъв начин се взимат решенията “, добави Терзиев.

 

„ Най-доброто лекарство е прозрачността “, безапелационен бе претендентът за кмет.  

 

На въпрос за Паметника на Съветската войска , той отговори:

 

„ Чакаме го да отиде в подобаващ отпуск в Музея на социалистическото изкуство “.

 

На място на той си показва „ място, което споделя по-добре българската история “. „ Нещата, с които ние да се гордеем. Аз бих мислил за монументи и творби на изкуството, които да ни водят в тази посока. Добрите решения се вземат, когато събереш най-правилните хора на едно място и им дадеш независимост да стигнат до нещо по-смело “, счита Терзиев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР