Готови сме с 4 работещи решения, които ще доведат до

...
Готови сме с 4 работещи решения, които ще доведат до
Коментари Харесай

Нинова: Радев свали кабинета и връща кадри на ГЕРБ

Готови сме с 4 работещи решения, които ще доведат до доста бърз резултат за фамилиите и стопанската система. С това се похвали предизборно соцлидерът Корнелия Нинова в ефира на Би Ти Ви.

„ Високата интензивност постоянно дава легитимност на институциите и по-голяма тежест на тези, които са определени. Така че нека да има висока интензивност на изборите. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БТВ и продължи: „ Българска социалистическа партия влиза по-силна в акцията, тъй като през властта потвърди резултати. Това, което обещавахме в съпротива, го доказахме с работата си.

Влизаме с доста намерено лице пред гласоподавателите си, тъй като доказахме, че може да има обществена страна. Ние бяхме общественият дирек в това държавно управление – 22 милиарда лева обществена поддръжка за безвъзмездни детски градини, данъчни облекчения на млади фамилии, нарастване на майчинството, увеличени детски надбавки, нарастване на минималната работна заплата, ваучерите за храна от 80 на 200 лева на служащите, поддръжката за стопанската система за тока. “

Председателят на левицата напомни още за пенсионерите, че за 12 години пенсиите са увеличени общо със 164 лева, а в този момент единствено за тези месеци със 167 лева, като са заложили в бюджета преизчисляване през октомври.

Като някогашен министър на стопанската система и промишлеността Нинова се гордее, че България беше оценена през май месец преди всичко в Европейския съюз по промишлен напредък и промишлено произвеждане.

„ Хората да ни оценят по работата. Да ни оценят по това, че шест години сме поредни в битката с модела на ръководство на ГЕРБ. Не отстъпихме, все пак, което изпитахме на гърба си и за късото време, което имахме, в доста рецесии, които ни връхлетяха мисля, че се доказахме като постоянна, поредна и загрижена партия. Ще работим за по-висок резултат, само че хората ще решат “, сподели още Корнелия Нинова в предаването “Лице в лице “.

„ Във всичките ни позиции ни е движел ползата на българския народ “, безапелационна бе тя и изясни: „ За първи път през април като партия, и аз като министър на стопанската система и промишлеността, дружно с работодателите обявихме, че е належащо да има доставки от “Газпром “. Ако 1 милиарда е азерският газ, 1 милиарда втечненият газ, на нас не ни стига още 1 милиарда и напълно разумно е това да бъдат доставките от “Газпром “.

Цялата промишленост претендира за това – 28 000 предприятия, 250 000 работни места “, уточни тя и добави наблюденията си, че с напредването на времето, останалите политически водачи узряват за тази концепция. „ Тя е национално-отговорната концепция. През миналите месеци тя се идеологизираше ненужно, на нея се гледаше като геополитика. Ние гледаме на това, като на интереса на България, да не оставим хората и промишлеността без решения “, разяснява Нинова по тематиката за “Газпром “.

Нинова съобщи, че от левицата имат 4 съответни работещи и незабавни решения, които ще доведат до доста бърз резултат и уточни кои са те:

„ Първо – да се наложи мораториум върху цената на газа, по сходство на това, което направихме с цената на тока през февруари. То проработи, спасихме милиони фамилии тогава.

Второ – обезщетения за бизнеса. Както компенсирахме тези предприятия за тока, по този начин да се плануват и обезщетения за тези, които употребяват газ.

Трето – обществената стратегия. Непременно разширение на броя на фамилиите и на размера на помощите за енергийно небогати.

Четвърто – диалози с “Газпром “. “

За да осъществят тези политики от Българска социалистическа партия виждат като сътрудници досегашните си такива, само че по значимото – тези политически партии, които са подготвени да продължат. „ За шест месеца направихме доста нежен пробив в модела ГЕРБ, има потребност с удвоени напъните след тези избори да създадем държавно управление и да продължим. В момента виждаме заплаха от реституция на модела ГЕРБ “, предизвести водачът на левицата.

Що се отнася до наследството в Министерството на стопанската система и промишлеността Нинова изясни каква е разликата сред тяхното ръководство и на настоящето служебно държавно управление: „ Когато станах министър през декември извиках шефовете на дирекции и шефовете на предприятия и им споделих: “На един лист до тази вечер желая три казуса, които са незабавни и неотложни и би трябвало да ги решим бързо. Забранявам ви да продавате, приватизирате, концесионирате държавно имущество.

Искам стратегия за увеличение на заплатите на служащите. Намалявам бордовете. Политическият ми кабинет няма да взима пари за в допълнение материално стимулиране, ще ги раздам на чиновниците и служащите. Това и направих “, съобщи тя и добави, че първият заменен ръб е пет месеца по-късно – този на “Кинтекс “. „ След като се уверихме, че резултатите са им неприятни, че се източва предприятието, че се трансферира на частни компании “, посочи тя.

Нинова уточни какво се случва в този момент: „ Утре ще се състои първият Съвет на шефовете на Държавната консолидационна компания, където са всички държавни предприятия. Мислите ли, че ще се занимават с бизнес стратегии, с резултати на предприятията и заплати на служащите – нищо сходно.

Ще вземат следните решения, това е дневният ред – усилват борда от 4 на 7 души и вместо 1 шеф ще има 3. Втората точка е промяна в управленията на дъщерните сдружения. Не ги интересуват резултати и заплати. Министърът не е изискал доклада и на едно сдружение да види по какъв начин се развива “, сподели някогашният стопански министър.

По думите ѝ разликите са в това, че едните ги е грижа за предприятията и за служащите, не бързат с кадровите чистки. Другото е метла от горната страна до долу. „ Защо, като имаш още шест седмици? Този длъжностен кабинет не е определен от народа, той е назначен от един човек. През фрагментите, които сега се назначават от служебния кабинет, се връща моделът ГЕРБ-ДПС “, предизвести водачът на Българска социалистическа партия и даде за образец рокадите в “ВиК холдинг “, ТОЛ-система, зам.-министри в земеделието.

По думите на Нинова, когато преди година е почнало напрежението с президента, не е било ясно тъкмо какво се случва, само че в този момент позициите са изчистени. „ Ние направихме президента Радев президент първия мандат. Българска социалистическа партия, “Продължаваме смяната “ и Демократична България го издигнахме и подкрепихме за втори. Президентът Радев смъкна държавното управление на Българска социалистическа партия, “Продължаваме смяната “ и Демократична България и сега с тази чистка възвръща фрагменти на ГЕРБ “, уточни тя.

Лидерът на левицата изясни, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не са започвали офанзива против президента Радев, постоянно са го защитавали. „ Когато той беше най-остро подложен на критика от Борисов и Цветанов, само Българска социалистическа партия заставаше и на трибуната в Народното събрание, и пред Президентството да го брани “, напомни тя и добави, че президентът нито един път не я поканил на частни диалози, единствено на формалните срещи.

„ Избрана съм директно от членовете на Българска социалистическа партия и то с 80% интензивност, и съм единственият директно определен водач от народа “, напомни Нинова по отношение на обвиняванията, че овладява партията и добави: „ Във Видин тематиката доста се преекспонира – напуснали са 8 индивида от 800 организации- Митко Белята и вуйна му. Това не е разединение, а излекуване на Българска социалистическа партия “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР