Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и

...
Готови сме на разговори с всички, ще бъдем разумна и
Коментари Харесай

Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство

Готови сме на диалози с всички, ще бъдем рационална и правилна съпротива. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС в първото слово от името на обединението от парламентарната естрада.

През тази година два поредни Народното събрание се провалиха в опита. Този неуспех беше осъден от българските гласоподаватели с рекордно ниска изборна интензивност. Това би трябвало да бъде регистрирано от всички нас, сподели Атанасова. Тя акцентира, че поради ниската изборна интензивност, актуалният парламент не може да си разреши да пилее време в правене на кавги, както и че бъдещото държавно управление няма да е плод на мощна социална сила, а на взаимни отстъпки. Атанасова настоя, че всяка заблуда, че някой е победил безапелационно и има право да се постанова на някого, ще докара до резултата от последните два Народното събрание.

Надявам се грешките от последните два Народното събрание няма да се повторят в този и всички ще подходим с нужната доза примирение. Съзнаваме потребността от структуриране на работещ парламент и съставянето на държавно управление по тази причина още от през днешния ден можете да разчитате на рационално и правилно отношение от страна на ГЕРБ-СДС, изясни Атанасова.

В 47-ото Народно събрание ПГ ГЕРБ ще бъде съпротива на очертаващото се ляво-либерално болшинство. Не възприемаме ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. наясно сме че провокират пред страната са прекомерно огромни. по тази причина сме подготвени да водим градивни и обществени диалози с всяка от партиите и да подкрепим всяко решение в името на българския интерес, което оказва помощ за решаването на рецесиите, сподели тя.

Искаме да ви напомним, че три път се явихме на избори и трети пъти печелим доверието на повече от 20% от българските гласоподаватели. Политическа партия ГЕРБ беше основана преди 15 година на днешния ден и през днешния ден е време да благодарим на всички гласоподаватели, които ни подкрепяха макар репресиите и изчегъртването. И през днешния ден носим отговорност пред нашите над 600 хиляди гласоподаватели. Колкото и да е нужно постоянно държавно управление и непоклатимост в ръководството, няма да допуснем това да става на цената на българския народен интерес, корист с думи като нулева корупция и честност, корист със законите, зарече се Атанасова. Тя изясни, че ГЕРБ са наясно повече от всички какъв брой е значим методът на опозицията към ръководещото болшинство. Според нея в тази обстановка ролята на опозицията би трябвало да е на рационален коректив и да взе участие интензивно във вземането на решението. Тя пожела триумф на партиите, които към този момент договарят за държавно управление и прикани партиите да концентрират напъните си в решаването на огромните задания и най-малко в идващите няколко месеци да не се хаби сила в персонални нападки.

Мога да подсигурявам, че в случай че бъде ще получи нужния толеранс и при предпочитание може да разчита на нашата експертиза и опит за правенето на бюджета за идната година, чието разискване настояваме да е през тази календарна, сподели тя. Атанасова акцентира, че ще се слагат изрично на концепцията приходите на жителите да бъдат увеличавани посредством вземането на заеми.

Мораториум за изтегляне на нов държавен дълг до избирането на ново държавно управление ще бъде първото, което от ГЕРБ ще предложат.

През последните 6 месеца България загуби прекомерно доста политическо време. Голямата задача на 47-ото Народно събрание е да върне страната в нейния естествен темп на развиване и да възвърне доверието в институциите. Длъжни сме да надскочим егото злободневните тематики и даже теснопартийните ползи. Това е единственият път да върнем доверието в Народното събрание и партиите, сподели тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР