Готови сме да застанем в кабинет, който има пет приоритета

...
Готови сме да застанем в кабинет, който има пет приоритета
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да се харесаме, но трябва да оставим настрана разправиите

Готови сме да застанем в кабинет, който има пет целта - Шенген, еврозона, правосъдна промяна, Плана за възобновяване и развиване и рационализация на българската войска. Сега е времето да се създадат тези неща. Просто ще се извиним с еврозоната, в случай че не влезем в този момент. 
Прочетете още
Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БТВ.

Трябва да оставим встрани разправиите и да формираме ръководство, което да реши тези задания. Различията няма да ги преодолеем, няма да се харесаме и да забравим какво ни разделя, само че би трябвало да оставим това в скоби и да изведем целите. Готови сме да заемем ролята на медиатор и тя е най-неизгодната, тъй като в случай че успеем, ще кажат - всички успяхме, а в случай че не, ще кажат - вие не успяхте. Това нещо, в случай че въобще се случи, тъй като не знаем на кого президентът ще връчи третия мандат, то е да стъпим върху програмата на Политическа партия и да имаме единодушие по политики, а не да вършим съдружни държавни управления.
Има една причинност в политиката - в случай че някой от друга партия стартира да номинира някой в конкурентна партия, това е конспирация. ГЕРБ в този момент малко се тормозиха, че в действителност ще вземем мандата и започнаха с топ офертите, сподели още Иванов.

Запитан дали Демократична България са възобновили разговора с ГЕРБ, той сподели: Ние разговорът по цели и огромни национални задания не сме прекъсвали с никого и в никакъв случай. Има задоволително образци и, че сме били водещи в това отношение.

В кабинет с третия мандат би трябвало да има хора, които носят политическо доверие и могат да свършат тъкмо избрани задания за тъкмо несъмнено време, уточни той.

По-малкият въпрос е дали ще се намерят 121 души в деня Х, а по-скоро е по какъв начин ще работи този кабинет в деня У на другия ден. Въпросът е можем ли да застанем зад 5 национални задания или можем да застанем пред жителите и да кажем - вижте, ние сме несъстоятелни, възмути се Иванов. 

Обсъждаме всички разновидности за третия мандат. Още пред изборите сме сложили 3 огромни тематики, по които можем да седнем и да разговаряме  - правда в прокуратурата и битка с корупцията, стопански напредък и ясна позиция по отношение на съветската експанзия в Украйна. Ще беседваме по всички тези тематики, с който получи  третия мандат, сподели още съпредседателят на Демократична България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР