Готови сме да участваме в преговори за съставяне на правителство,

...
Готови сме да участваме в преговори за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Готови сме на преговори, но при условие, че има мнозинство

Готови сме да участваме в договаряния за сформиране на държавно управление, не се отхвърляме, само че при изискване, че има предмет, има болшинство. Сега топката е у мандатоносителя, той би трябвало да убеди другите дали да вземат участие или не, съобщи водачът на ДСБ пред " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Той изясни, че в учредителните документи на политическата коалиция Демократична България е записано, че с Българска социалистическа партия не може да влизат в сделки. Независимо от това обаче са подготвени да договарят за държавно управление, защото обстановката в страната се постанова и ги прави виновни.
 Атанас Атанасов: Слави Трифонов се изплаши Атанас Атанасов: Слави Трифонов се изплаши
Шансове за държавно управление има и аз персонално се отнасям доста съществено към цялата обстановка. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична...

В момента Нинова си прави предизборна акция - сякаш да се приказва за държавно управление, а се среща с цел да прави бюджет и да дава обещание. Това е реплика - запълваш срещите си с предизборно държание. Социалистите си дават сметка, че би трябвало да има експертно държавно управление, само че им се желае да е политическо. Ние искахме да бъде препоръчано на президента да даде мандат на най-малката политическа мощ, само че това не стана, добави Атанасов.

Според него цялото държание на Има Такъв Народ подсказвало, че не желаят да създадат държавно управление. Защо вкараха процедурата за нов ръководител на Българска народна банка, нямаме държавно управление, а опряхме до Българска народна банка. Това не ви ли приказва за Движение за права и свободи. Ние мандат не сме получавали, мандатоносителят би трябвало да откри поддръжка, би трябвало да се преценява с другите. В Съединени американски щати след избирането на Джо Байдън бяха нужни 4 месеца за окомплектоване на държавно управление. В политиката има обичаи, би трябвало да убеждаваш сътрудниците си. Идеята нещо да е непременно е твърдоглавост - не се прави по този начин политика, добави депутатът от Демократична България.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР