Готови сме да получим третия мандат и да демонстрираме един

...
Готови сме да получим третия мандат и да демонстрираме един
Коментари Харесай

Петър Чобанов, ДПС: Готови сме да получим третия мандат

Готови сме да получим третия мандат и да демонстрираме един друг модел по какъв начин се води разговор и кои са главните цели, посредством които страната би трябвало да се развива, тъй че да сме сигурни, че ще адресираме всички проблеми. Това съобщи някогашният финансов министър и народен представител от Движение за права и свободи Петър Чобанов по Българска национална телевизия.

На въпрос, в случай че третият мандат отиде обаче в Демократична България или в Българска социалистическа партия, дали Движение за права и свободи биха го подкрепили, Чобанов отговори по този начин:

" Във всичките си дейности ние сме най-последователни и е обикновено да участваме, само че всичко зависи от останалите партии по какъв метод ще подходят към този трети мандат дали в действителност желаят да бъде формирано държавно управление и дали в действителност са подготвени на изчерпателен разговор и обрисуване на тези цели, които не би трябвало да са 15, както ни се представяха до момента, а няколко, само че значими, с цел да можем да преодолеем рецесията и да мислим за дълготраен напредък ", сподели той.

По отношение на влизането на България в еврозоната, Петър Чобанов сподели, че като цяло служебният кабинет има мандата след политическото решение на Народното събрание, подкрепено от много от обединенията да работи в посока датата за приемане на еврото да бъде 1 януари 2024 година

" Без да се сформира обаче постоянен кабинет и без да има ясна визия за мандатите на УС на Българска народна банка, защото и там обстановката е висяща, можем да си представим, че тази дата за приемане на еврото е изцяло реалистична. Имаме и чисто стопански аршин, който няма да спазим и това е инфлацията ", добави Чобанов.

Той чака, че тя ще стартира да се забавя през последното тримесечие на годината, само че средногодишната инфлация през тази година ще е двуцифрена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР