Готови сме да градим конструктивни и стабилни отношения с Китай,

...
Готови сме да градим конструктивни и стабилни отношения с Китай,
Коментари Харесай

Г-7 използва помирителен тон към Китай и го призова да окаже натиск върху Русия

" Готови сме да градим градивни и постоянни връзки с Китай ", се споделя в взаимна декларация на водачите от Г-7, публикувана през днешния ден.

В текста се обръща внимание на това какъв брой е значимо да има прям разговор с китайските управляващи. В същото време водачите от Г-7 се афишират изрично срещу каквато и да била китайска " милитаризация " на Азиатско-тихоокеанския район.

Декларацията е плод на договаряния сред страни като Съединени американски щати, които упорстват за по-твърда позиция, и европейските им сътрудници, които желаят да избегнат борбата с Китай.

" Необходимо е да си сътрудничим с Китай, като вземем поради ролята му в интернационалната общественост и размера на стопанската система му ", акцентират водачите от Г-7.

" Призоваваме Китай към разговор с нас, в това число в границите на интернационалните конгреси, по въпроси като климатичната рецесия и биоразнообразието ", се споделя още в декларацията.

" Насърчаваме Китай да работи за дълготраен и резистентен международен мир, основан на спазването на териториалната целокупност " на страните, " в това число и чрез пряк разговор с Украйна ", приканват водачите от Г-7.

По тайванския въпрос те още веднъж насочиха апел за спокойно решение на различията с Китай. Позицията на страните от Г-7 за Тайван не се трансформирала, акцентират водачите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР