Готови сме, ако връчите третия мандат на БСП, да разговаряме

...
Готови сме, ако връчите третия мандат на БСП, да разговаряме
Коментари Харесай

Радев стопи леда към Нинова

Готови сме, в случай че връчите третия мандат на Българска социалистическа партия, да беседваме с сътрудниците ни и да поставим всички старания да съставим кабинет. Но държим извънредно на програмата, написана с нас преди седмици. В нея има 3 целта - да сме обществената партия в държавното управление, да се обезпечат безвъзмездни медикаменти, учебници за децата и преизчисления на пенсиите. Освен това би трябвало да има постоянна стопанска система на фона на безкомпромисна битка против модела " Борисов ".

Така водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова се обърна към президента Румен Радев в границите на консултациите му на " Дондуков " 2. Тя съобщи изрично пред него, че диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да има.

Държавният глава очевидно е ревизирал отношението си към Нинова. Той я посрещна дружно с вицето си Илияна Йотова на крайници и даже го означи: " Вижте, какво посрещане на крайници ". Той попита дали има политически фигури, които министърката на стопанската система заобикаля при договаряния за идващ кабинет, тя съобщи, че упорства той да е формиран от политически фигури, а не от специалисти. За да не се размива отговорността от взетите решения, аргументира се Нинова. И повтори, че желае бъдещият министър председател да бъде излъчен още веднъж от " Продължаваме промяната ".

Радев пък означи, че формулата на Българска социалистическа партия била вярна.


ТЕМА преди 20 часа 2982 преди 1 ден 2859 преди 1 ден 1023
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР