Готови са окончателните данни от изборния резултат в община Созопол.

...
Готови са окончателните данни от изборния резултат в община Созопол.
Коментари Харесай

Драма в Созопол! БСП на косъм от победа на първи тур, Рейзи издуха ГЕРБ

Готови са окончателните данни от изборния резултат в община Созопол. При 100 % обработени протоколи излиза наяве, че балотаж ще има изрично. Малко не доближи на претендента на Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев, с цел да завоюва на първи тур. Той получи доверие от 3366 гласоподаватели, или 45,12 %, а претендентът на ГЕРБ Красимира Германова - 2438 гласа, или 32,68 %. Разликата сред двамата е 928 гласа. 

Изключително забавно е разпределението за Общинския съвет. Четири партии влизат в новия локален парламент. Българска социалистическа партия е първа политическа мощ с 36.16 %, листата, водена от някогашния кмет Панайот Рейзи, изпреварва тази на ГЕРБ по брой гласове и получава 23,20 %. На трето място е партията на Бойко Борисов с 19,55 %, а по-късно Политическа партия МИР с 9,64 %, чийто лидер и претендент кмет е Георги Пинелов. 

Засега е ясно, че нито една партия няма да има независимо болшинство в локалния парламент, за който са нужни девет съветници. При това систематизиране Българска социалистическа партия ще имат 7 съветници, Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще са с по четирима, а МИР - с двама.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР