Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com,

Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, ...

В помощ на рекламодателите! Класация на най-четените сайтове в Северозападна България през май /статистика/

Готови са обобщените данни от хънтър броячите histats.com и similarweb.com, от които става ясно каква е посещаемостта на електронните медии в Северозападна България. Вече ви запознахме с данните за февруари, март и април, а традицията ще продължи и през май.
Прави впечатление, че напрежението около опасната зараза утихна, но остава интересът на хората към новините, свързани с разпространението на COVID-19. По тази причина сайтовете продължават да се радват на сериозна аудитория и остават предпочитан източник на информация за актуалните събития в страната и чужбина.
И през май се запазва тенденцията BulNews да води убедително в класацията с резултат, който на този етап е непостижим за колегите от Видин, Враца и Монтана.
От данните личи, че стабилно на втората позиция, но с огромна разлика след лидера, остава електронният портал на фалиралия всекидневник „Конкурент“. През изминалия месец обаче бяха установени опити за манипулиране броя на посещенията чрез купуване на трафик от фейсбук, така че читателите трябва да имат едно наум за посочените в класацията цифри.
Третата позиция уверено държи врачанският „Зов“, а на четвъртото място остава сайтът на Иво Йорданов „Враца днес“. Пети отиват амбициозните колеги от Мездра.
За съжаление останалите сайтове от тази част на страната имат твърде ниски резултати през май и броячите не успяват да регистрират данни.
Вярваме, че сухите цифри ще помогнат на бизнесмените, които имат намерение да инвестират в реклама в някоя от медиите в Северозапада, да направят своя информиран избор.
Ето и класацията за май:

1. bulnews.bg…………………………………1016 527
2. konkurent.bg……………………………........... 220 981
3. zovnews.com…………………………….......... 132 865
4. vratzadnes.com……………………………...... 105 533
5. medianews.bg………….………….……........... 51 722

Източник: bulnews.bg