Готови ли сте да водите химическа война върху телата си?Това

...
Готови ли сте да водите химическа война върху телата си?Това
Коментари Харесай

Лекар предупреди за опасно лекарството, познато като Барби

Готови ли сте да водите химическа война върху телата си?

Това е въпросът, заложен от доктор в един от водещите дерматологични проучвателен центрове в Обединеното кралство към тези, които разгласяват и гледат видеоклипове в обществените медии, препоръчващи инжектиране на меланотан II – прочут също като лекарството „ Барби “ – за подкрепяне на кожата им да стане бронзова през това лято.

Д-р Собия Каузер, помощник в университета в Брадфорд, също предизвести за страничните резултати на нерегламентираното и неразрешено лекарство, които включват полова дисфункция и нараснал риск от рак на кожата.

„ Меланотан II е нелегално да се купува в Обединеното кралство и Съединени американски щати “, сподели доктор Каузер. „ Може да аргументи странични резултати като загуба на вкус, полова дисфункция, отмалялост, стомашно-чревни проблеми и евентуално нараснал риск от развиване на рак на кожата като меланом след продължителна приложимост. Необходими са повече изследвания, с цел да се открият дълготрайни вреди и странични резултати, “ добави още.

В един от записаните случаи, оповестен в списание Sexual Medicine, пациент, който си е инжектирал лекарството, е получил исхемичен приапизъм – продължителна ерекция, траяла повече от 30 часа.

Въпреки това, в допълнение към известните краткосрочни странични резултати, доктор Каузер предизвестява, че заради обстоятелството, че не е контролиран, дълготрайните странични резултати остават значително незнайни.

„ Меланотан II е синтетичен меланотропик – пептид, индуциращ пигмент “, добави доктор Каузер.

„ Той е създаден като средство за придобиване на загар без слънце, само че след това е проучен като евентуално лекуване на полова дисфункция.

„ Реакцията на загар включва нараснало произвеждане на пигмент, наименуван еумеланин след излагане на ултравиолетови лъчи. Повишеното произвеждане на пигментация е потребно, защото защищава от нездравословните резултати на ултравиолетовото излъчване.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР