Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на

...
Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на
Коментари Харесай

В леглото с мъжа ти - книгата, която провокира жените в България

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Думата държанка нормално извиква във въображението дългокрака русалка с обилна гръд, сладострастна, пресметлива и съдбовна. Ника Набокова разрушава този мит! Самата тя е била „ другата жена “ и от позиция на опита си, както и на база на психическите проучвания в сферата, ни дава всички отговори – непосредствено и без завоалиране.

Всички обстановки, през които минава такава връзка - любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които съмненията са повече от решенията. Авторката дава предписания за превъзмогването им, само че и за откриването и преодоляването на същинските аргументи една жена да изпадне в тях.

 ника набокова

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в известни излъчвания. Ясно дефинирани, ефикасни и персонално тествани способи, със задълбочени знания за човешката душeвност и взаимоотношения - Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете подготвени!

Ника Набокова е създател на пет книги, извънредно известен блогър и сполучлива бизнес дама. С нейна помощ доста дами са се справили с сложни житейски обстановки. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Днес ви срещаме точно с Ника и си приказваме с нея за ролята на любовницата, за феминизма и за това дали може да се просто изневярата:

Казваш за себе си, че си феминистка, която обича свободата си. В днешно време като че ли доста дами се дефинират като такива. Но може ли следователно човек да се отдаде до дъно на някой различен? Възможно ли е за една свободолюбива феминистка да даде изцяло сърцето си на някого?

Знаете ли, коства ми се, че концепцията да отдадеш напълно сърцето си на някого е нещо доста необичайно и не е изцяло реалистична. Поне не и за здравомислещия човек.

Ще се опитам да обясня.

Обичам брачна половинка си. Вярна съм му. И двамата сме поддръжници на моногамните връзки и имаме съглашение да не флиртуваме с други хора, още по-малко да влизаме в връзки с тях. И това не е ограничаване на свободата ми. Това е моят умишлен избор. Не желая да целувам, дремя, пребивавам с разнообразни мъже. Искам с един съответен. Уважавам брачна половинка си, неговото мнение, потребности и стремежи. За мен е значимо да се усещаме добре в нашето семейство. Вслушвам се в него. Но също така, в моето сърце, участвам и аз самата. Моите стремежи, желания, упоритости. Тях уважавам също толкоз мощно. Мъжът ми също ги почита, по тази причина ги приема.

В сърцето ми има още място за приятелите ми, брат ми, сестра ми. Част от моята обич им принадлежи. И не мога да бъда лимитирана в общуването си с тях. Никога по никакъв метод. Имам още работата си, дори работите си, които също ангажират голяма част от ресурсите и времето ми. И това е част от сърцето ми. Моите занимания. Спортът, пътешествията – и те имат своето отредено място и обич. Разбирате ли? Може да обичате и да бъдете с индивида до себе си, освен това да имате още доста друго. Двете не се изключват взаимно.

Феминизмът – за мен се състои в равенството. Жената е персона, и мъжът е персона. И като хора, те са с безусловно равни права и благоприятни условия. Свободата не се отнася до това да не се нуждаеш от никого. А да можеш да избираш: належащо ли ми е това или не, да бъде или да не бъде.

 ника набокова

Споделяш намерено, че в живота си била в ролята на любовницата. Около това се върти и тематиката на книгата ти „ В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата “. Кой е най-важният урок, който научи от прекарването?

Никога повече да не действам по този начин! Но не тъй като е смущаващо или нещо сходно, а тъй като за мен такива връзки са пагубни. А аз глупачка ли съм, че да се саморазрушавам?: )

Как би се почувствала, в случай че функциите се разменят и си от другата страна? Не на любовницата, а на дамата, която схваща, че ѝ изневеряват? Имаш ли съвет към дамите, които минават през това?

Била съм от другата страна. Ужасно е. Мъчително и обидно.

На дамите, които са в сходна обстановка бих споделила следното: скъпа, апелирам те, обърни внимание на своето положение. Не започвай тази игра, не влизай в съревнование, това ще те нарани и довърши. Обърни внимание на това какво се случва с теб, какво се случва в теб. Превърни се в собствен бранител, най-хубав другар, потърси поддръжка и помощ на вярното място.

Не се опитвай да го задържиш – в случай че желае да „ руши”, дано унищожи. Ти не си отговорна. Ти не си жертва. Моля те, не бъди жертва. Никой няма право да постъпва по този начин с теб.

 ника набокова

Струва ли си да извиним невярност и да останем във връзка, в която нещо като че ли се е счупило? Има ли връщане обратно и при какви условия?

Отговорът на този въпрос зависи от доста фактори. Като да вземем за пример:

При какви условия е настъпила изневярата, връзките им продължителни ли са били или еднократен секс, по какъв начин се отнася след това провинилата се страна, до каква степен бихте стигнали, с цел да запазите връзката си, какво се случва в нея като цяло и има ли защо да се хванете, с цел да я възстановите.

Така че този въпрос няма еднопосочен отговор.

Но едно може да се каже сигурно. Ако изневерилият счита, че „ нищо неприятно не се е случило”, не признава виновността си, упреква ви, че сте надебелели, погрознели, станали сте отегчителни, не вършиме задоволително секс и му липсва внимание и по тази причина е изневерил – то най-добре е даже без пояснения незабавно да го изхвърлите от живота си.

Как бих постъпила, в случай че мъжът ми изневери? Много ще ме заболи. Но какво тъкмо ще направя – не зная, тъй като както към този момент загатнах би трябвало да се преглеждат всички условия.

Вярваш ли в максимата „ По-добре сама, в сравнение с зле съпроводена “?

Напълно съм съгласна. Но и бих допълнила – по-добре да сме в търсене на верния, в сравнение с да бъдем с неверния.

 ника набокова

Какво ще кажеш на девойките, които за изгубили религия в любовта?

Била съм на твоето място. Ти грешиш. Има обич. Има я в теб. Има я и в другите за теб.

Какви качества би трябвало наложително да има положителният сътрудник съгласно теб?

Развита прочувствена просветеност, дарба за създаване и водене на разговор, почитание към личността на другия човек. Всичко останало следва от тези точки.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР