Готови ли са собствениците на заведения да приложат новите противоепидемични

...
Готови ли са собствениците на заведения да приложат новите противоепидемични
Коментари Харесай

Готови ли са собствениците на заведения да приложат новите противоепидемични мерки

Готови ли са притежателите на заведения да приложат новите противоепидемични ограничения и да проработят с маси навън? Първи ще отворят питейните заведения навън, като този на плажа в Бургас.

" Ние сме подготвени тъкмо за 30 минути да изкараме всичко належащо и да стартираме да работим и да свърши почивката от 50 дни за нас ", сподели Надежда Лазарова, шеф на плажен бар.

Масите навън би трябвало да стават на 2,5 метра разстояние, обслужващият личен състав да е със защитни маски, а местата да се дезинфекцират след всеки клиент.

" Трудно бихме могли да реагираме в границите на най-малко седмица, както и да си подготвим обектите да са в звук с тези нови условия, с инспекциите от РЗИ, с отстоянията от гостите и така нататък ", изясни Валентин Димитров, притежател на ресторант.
Стана ясно по какъв начин ще работят заведенията за хранене и заведенията навън Масите би трябвало да са на разстояние не по-малко от 2,5 метра сред тях и не повече от четири лица на маса или на едно семейство
Валентин би трябвало да събере още веднъж личния състав си. Ресторантът има външна тераса за 50 души, само че с новите условия в нея могат да се настанят не повече от 10.

" Персоналът е 18 индивида, 10 души, които ще са извън надали ще ни оказват помощ, просто, просто задържаме хората и ще гледаме да им осигурим някаква опция за възнаграждение ", съобщи Валентин Димитров, притежател на ресторант.

В едно от заведенията за бургери във Варна вършат единствено доставки по домовете. Оборотът пада с над 50%, а огромна част от личния състав е в неплатен отпуск.

" Малко да се разчупи ситуацията, хората да бъдат по-раздвижени, по-спокойни към този момент, че обстановката отминава ", разяснява притежателят Петър Киров.

Заповедта с новите ограничения влиза в действие от 6 май.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 618 24 73 308 Света 3 523 355 41 984 246 394 1 141 898 Заразени* Нови Починали България 1 618 24 73 Света 3 523 355 41 984 246 394
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР