Готова е програмата за отбелязването на Деня на Омуртаг –

...
Готова е програмата за отбелязването на Деня на Омуртаг –
Коментари Харесай

Отбелязват Деня на Омуртаг с празнична програма и концерт

Готова е програмата за отбелязването на Деня на Омуртаг – 7 юни, осведомиха от локалната община. Датата е обвързвана с полета на космонавта Александър Александров, роден и израснал в града. Проявите в празничния ден ще стартират в 10:30 часа на площад „ Независимост “ с обред по издигане на знамената. 

Кметът на общината Ешреф Ешрефов ще приветства жителите на района. Програмата включва празничен концерт, в който ще вземат участие Общинският духов оркестър, фолклорни сформира при Народно читалище „ Отец Паисий -1870 ” в Омуртаг и Народно читалище „ Шафак - 2001 " в Омуртаг. Песни и танци ще показват и ученици на Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в село Плъстина.

Празникът на община Омуртаг се отбелязва за поредна година. На 28 април 2006 година с решение на Общинския съвет е призната Наредба за символиката на Община Омуртаг, в която денят 7 юни е избран за Празник на общината. Датата е определена неслучайно, на този ден през 1988 година полита в Космоса вторият български летец-космонавт Александър Панайотов Александров, индивидът който добави към името на Омуртаг – „ галактическия град “ и който в родния край назовават с почитание, респект и благодарност „ Бате Сашо “.

От 20:00 часа стартира концерт на реализатори от музикална школа „ New Voices “ от Търговище. Честванията ще завършат с музикално-танцов театър „ Осмото знамение “ на Национален фолклорен отбор „ Българе “, със солисти Албена Вескова - вокал и Веселин Кузмов - гайда.

Историческият музей ще бъде отворен за безвъзмездни визити през целия ден. 

В рамките на празника на градския стадион ще се състоят общински надпревари по футбол, волейбол и лека атлетика за възпитаници от пети до седми клас. В конкуренциите ще вземат участие тимове от четири общообразователни учебни заведения.

По традиция кметът Ешрефов разгласи деня за неучебен за всички възпитаници от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР