Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора, която стана жертва

...
Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора, която стана жертва
Коментари Харесай

Новата експертиза на Дебора само по bTV: Заключенията могат да променят обвинението

Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора, която стана жертва на безчовечие, приключило с 400 шева. Пораженията по момичето към този момент са избрани не като лека телесна щета, а като междинна, в това число и с заплаха за живота.

Единствено bTV разполага с написаното в документа.

Черепно-мозъчната контузия е довела до разстройство на здравето на Дебора, което е било краткотрайно рисково за живота. Според специалистите заплахата да загуби живота си е била действителна.

Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата поддръжка ще остане, написа 18-годишното момиче

Раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, са довели до обезобразяването на момичето. Новите моменти могат да трансформират, както обвиняването, по този начин и наказването на обвинения.

Новата експертиза по делото " Дебора " беше направена от лекари от Пловдив, откакто всички правосъдни медици в Стара Загора си направиха отказ и отхвърлиха да вземат участие.

Той е преназначен като редови обвинител

Димитър Киров, юристът на Дебора, е наясно с новата експертиза, само че е внимателен да разяснява, с цел да не повлияе на идното дело.

„ И без това делото е задоволително комплицирано. И без това в началото, съгласно мен, доста от вероятните доказателства са изпуснати и то непоправимо, и в случай че въз основата на дребното останали стартира да върша и предплатени мнения, няма да направя услуга на клиентите си “, сподели той.

Според юриста по наказателно право Димитър Марковски новите данни няма да повлияят на наказването.

Първото умозаключение на правосъдния доктор от Стара Загора е лека телесна щета. Дежурният доктор, приел Дебора вечерта след нападението, описа пред bTV, че е направил 400 шева.

Временно отхвърлен от служба е правосъдният доктор, поискана е оставката на наблюдаващия прокурор

Медицинското за лека телесна щета на Дебора е водещ мотив нападателят й да бъде пуснат на независимост.

Това провокира бурна социална реакция и всеобщи митинги в цялата страна. В Стара Загора с искане за правдивост се събраха хиляди, измежду тях - околните на Дебора.

Той дава отговор за две обвинявания - нанасяне на междинна телесна щета и шест закани с ликвидиране

Съдебният доктор, подписал първата експертиза краткотрайно беше отхвърлен, а заместник-окръжният прокурор на Стара Загора беше освободен от служба.

Новата експертиза за междинна телесна щета дава нова посока на следствието, само че за Дебора дните минават мъчно - тя към момента не излиза от вкъщи си.

„ На този стадий не може да се чака каквото и да е съществено усъвършенстване. Физическите рани зарастват. Възможно е да има следваща намеса върху тях, само че това ще го кажат лекарите. По отношение на психическото положение нещата са комплицирани “, изясни адв. Димитър Киров, бранител на Дебора.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР