Готов съм да си тръгна по всяко време, но правителството

...
Готов съм да си тръгна по всяко време, но правителството
Коментари Харесай

Борисов: Готов съм да си тръгна по всяко време, но правителство и парламент да останат

Готов съм да си потегли когато и да е, само че държавното управление и Народното събрание да продължат работа, ще продължа диалозите с съдружните сътрудници и предлагам разновидности - аз си потеглям, правителството и парламентът продължава. Това съобщи министър председателят Борисов в речта си пред участниците в провелата се през днешния ден национална партийна конференция на ГЕРБ.

За събитието дойдоха членове на партията от цялата страна, депутати, министри, общински съветници, регионални и общински ръководители, кметове, заради което придвижването по бул. " Цариградско шосе " тази заран беше затруднено. 

Пред събралото се голям брой навън Борисов показа какво са създали с техните съдружни сътрудници, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Съюз на демократичните сили през годините, а на моменти думите му бяха прекъсвани от бурни ръкопляскания и крясъци: " Бойко! "  

" Само след няколко дни ще пуснем още 8 спирки – третият лъч на метрото - да имат какво да стопират и блокират. Много пъти сме говорили за нашите триумфи. Когато беше финансовата рецесия ние успяхме като държавно управление и партия освен да запазим страната, само че в последните 3 година да подвигаме Брутният вътрешен продукт с милиарди на година и постоянно сме били в двойката или тройката на най-бързо разрастващите се страни. Последно отчетохме - като втори или трети минимален външен дълг. Ние се справихме най-добре и с пандемията и най-бързо пуснахме хората, с цел да защитим психическото им здраве и да проработи стопанската система. Много възложихме за възнагражденията на хората на първа линия, всяка година подвигаме и приходите. Успяхме да се оправим в битката с корупцията. Кои ни упрекват – контрабандата беше 44%, когато нашето държавно управление влезе да ръководи, в този момент е под 3%. Най-лесно е да ни нападат, че имаме отношение в избора на основен прокурор ", съобщи Борисов.

Премиерът изясни и за какво работата на това Народно заседание би трябвало да продължи до довеждане докрай на мандата му през пролетта. Без Народно заседание:
не може да се направи изключително състояние, в случай че пандемията наесен нарасне; не могат да се вземат заеми, в случай че стопанската система блокира; не могат да се вършат промени в законите, с които да се оферират нови ограничения за хората и бизнеса;не могат да се удължават периоди за налози, осигуровки, решения за ТЕЛК, медикаменти и др.; ако се открие лекуване или ваксина против ковид на равнище Европейски Съюз, Народното събрание е това, което може да даде пълномощия на здравния министър да взе участие в сключването на споразумения;без Народно събрание няма актуализация на държавния бюджет и няма да могат да се покрият направените досега заплащания към бизнеса и хората; без Народно събрание няма по какъв начин да се усилят компенсациите за безработица и периода на приемане на поддръжка, както и няма по какъв начин да има промени в мярката 60/40, в случай че още веднъж се наложи да се затворят учебни заведения и детски градини. 
" Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото поради желаното възприятие за правдивост.  Никога не сме се месили в правосъдната власт. Единственото, което сме създали е, че не издигнахме претендент за избора на основен прокурор. Не моя автограф стои под указа на президента Радев за назначение на основен прокурор, а неговия. 11 пъти поред дружно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно държавно управление. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е боязън, само че не имаме вяра на Радев. Нямаме никакъв проблем със служебно държавно управление ", каза Борисов, само че акцентира още веднъж, че при този вид в идващите месеци ще бъде блокарана работата на Народното събрание.

След това даде явен небосвод с кого партията може да продължи политическите си партньорства. " Имаме съдружно съглашение, че би трябвало да изараме мандата. В същото време съм уверен, че откакто толкоз доста олигарси им нарушихме комфорта и милиардите, които влизат в техните джобове. Ние от ГЕРБ с Движение за права и свободи в никакъв случай не сме правили коалиция и няма да вършим коалиция. С Българска социалистическа партия също няма да вършим коалиция и това е записано като решение на конгреса на ГЕРБ. Нашите сътрудници са патриотите и Съюз на демократичните сили. Не зная дали сътрудника Христо Иванов си дава сметка, че връща на власт тези хора, против които сякаш се бори. Аз си давам сметка и ГЕРБ като партия няма да допусне това, съобщи още Борисов.

Виждам тук 20-30 провокатори да ми викат, само че те не питат за тези изчезнали 100 милиона до момента в който вътрешен министър бе Пламен Узунов в кабинета на Радев, добави той.

" Аз съм подготвен когато и да е да си потегли. Правил съм го. Готов съм. И поради мен по никакъв метод не желая да има напрежение. Аз не съм Радев да се веселя, когато хората се бият по улиците. Ако ние сме толкоз мощни и единни, както казвате, какъв е казусът да има служебно държавно управление?! ", разгласи Борисов, при което от събралото се голям брой се чуха недоволни възгласи. 

" Имаме да създадем доста работи в партия ГЕРБ. Поел съм ангажимент, другояче още през днешния ден щях да кажа датата, на която си депозирам оставката. Трябва да осигурим стабилността. Идват доста тежки месеци. Зимата ще бъде доста сложна. И на нас ни би трябвало избор, ако народът избере нас. Или този, който изберат, да си понесе своята отговорност ", предвижда той.  " Никога се съм ви подвеждал и по тази причина постоянно сме печелили на избори ", добави министър-председателят и заключи " Ние сме за единството на нацията, каквото и да се случи, каквото и да ни коства като партия, за нас най-важното е единството на нацията.  На финала  призова съпартийците си да не се поддават на провокации. 

" Аз персонално чакам, че би трябвало да се довърши този мандат тъй като е доста значимо да остане държавното управление, да се работи крепко в тази рецесия, при този вирус, в действителност нещата би трябвало да бъдат в здрави ръце, а те бъдещето да бъде несигурно ", разяснява при идването си на конференцията кметът на Търговище Дарин Димитров.

" Моето мнение е, че при всички случаи би трябвало да продължи държавното управление да работи, по никакъв метод не могат да ме убедят тези хора, които са излезли сега. Не споделям, че няма хора, които най-чистосърдечно излизат и стачкуват за нещо, само че в края на краищата единственият метод да се решат каквито и да е било проблеми е посредством избори ", сподели Дора Петкова от ГЕРБ-София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР