Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с

...
Готов съм да преразгледам, ако трябва и след срещата с
Коментари Харесай

Борисов: Майка ми умря от рак, готов съм да преразгледам...

" Готов съм да преразгледам, в случай че би трябвало и след срещата с Радев, и мораториума с медикаментите. Майка ми, господ да я елементарни, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме, с цел да й купуваме молекула за битка с рака ", сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка вчерашното решение на Народното събрание да отхвърли ветото на президента за мораториума върху молекулите. " 1/3 от страните в Европейски Съюз, в случай че имат обещано лекарство, би трябвало да го купим и ние. Ще го вкараме отново в Народното събрание и ще го решим ".

" Въобще не й обръщам внимание на Нинова. Имаше избори със служебно държавно управление от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да вършим избори ли? И то тъкмо по време на председателството ни, когато поставяме толкоз старания ", разяснява министър председателят.

" В момента приказваме по време на председателството ни да се направи и една среща на върха с Турция. Ние си носим нашата отговорност и я носим добре. Аз предложих присъединяване на Турция на тази среща, също и на сътрудника Ципрас. Той благодари на България за намесата ни за Лозанския контракт ", сподели Борисов. " Влиянието, което те имат на Балканите, би било добре да се впрегне в градивен проект, а не в деструктивен ".

" В речта си Юнкер ни даде за образец за финансовото ни положение. Шефът на ЕЦБ сподели, че сме постигнали " впечатляващ " триумф, това беше точната дума ", съобщи още той.

" Вчера персонално приказвах с немските офицери в България, ясно е, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаят неуспех на председателството. Надявам се Доган да приказва с хората от партията си. Те желаят страната ни да се провали в този момент. Ние сами се дърпаме да сме си в казана с катрана. Само вижте по какъв начин са подбрали датата на вота на съмнение. Това ли е градивната съпротива? Те умират да се сринем и в руините те да се пробват още веднъж да крадат. Ще се съпротивляваме този път доста ", безапелационен бе министър председателят.

" Аз знам какво приказват Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са безапелационни, че би трябвало да запазим моста с Турция, тъй като другояче всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция ", изясни той.

" Естония се оправи добре, изключително в сферите за киберсигурността. Техният екип ще продължи да работи с нашия, а след това и с австрийския, с цел да може да не се прекъсне процеса и нещата да се продължат ", добави Борисов.

" Темата за Брекзит е доста комплицирана, аз скрито се надявам, че един ден Англия ще се върне в Европейски Съюз след всичките страдания, които ще преживеем и те, и ние ", бе безапелационен Бойко Борисов.

" Колегите от Еврозоната желаят да си приказват сами. Темите, които би трябвало да се решат, са политически. Има страни, които упорстват сами да си поемат риска - както сме ние да вземем за пример. Имаме държавен запас, златен запас - ние можем сами и не представляваме риск. И да стане проблем в България, страната може да си го отрегулира сама ", разяснява министър председателят.

" Много неща се приказваха с Юнкер, доста малко изводи се одобриха. България в този момент е на върха си в контактите, които имаме с сътрудниците. Имаме необичаен късмет да се възползваме от това. Ние ще влезем в Еврозоната и това значи, че в случай че някой закъса, ще вадим от нашите пари, с цел да им оказваме помощ. Затова желаеме доста твърди критерии ", сподели още той.

" Призовавам сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да проявят за тези 6 месеца и малко разсъдък. Имаме редки шансове, по-късно можем да си покажем българския темперамент. Разбирам, че завистта е огромна, само че в тези 6 месеца да се опитат и те да са малко българи ", заключи Борисов.

тагове бойко борисов майка рак мораториум лекарство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР