Готов съм да поема поста служебен външен министър. Въпросът е,

...
Готов съм да поема поста служебен външен министър. Въпросът е,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Готов съм да поема поста външен министър

Готов съм да поема поста длъжностен външен министър. Въпросът е, че съм отчаян доста от ПП-ДБ. Логиката на техните изявления следва думите на Радев. Главчев е взел изцяло независимо решението да ме предложи за длъжностен министър, не е имало напън. Първият диалог беше сред мен и премиера, който, явно не е е могъл да се сработи с външния министър Стефан Димитров, който освободи. Консултирал съм се с водача на партията, получих цялостна поддръжка от Борисов. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

По думите му служебният министър-председател е желал да подсигурява ясна външна политика с явен проевропейски и проатлантически профил. " Ако президентът реши да подпише указа, умерено може да кажем, че ГЕРБ поема отговорност за външната политика на страната, само че постът не ми е самоцел. С измененията в Конституцията логиката за сформиране на служебни държавни управления беше изменена. Тя зависи напълно от министър-председателя. Ролята на президента е друга. Главчев би трябвало да търси поддръжка от партиите в Народното събрание. ПП-ДБ трябваше да защитят конституционните промени ", съобщи той.

По думите му дали Радев ще издаде декрет, ще покаже каква е външнополитическата му ориентировка. " Той знае каква политика ще последвам с партньорните на страната. Ако се забави назначението, се застрашавала подготовката на изборите в чужбина. Това не е правилно, министърът няма допир с организацията, безразсъден мотив ", акцентира Митов, представен от Нова тв.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР