Готов съм да изследваме с детектор на лъжата премиера Кирил

...
Готов съм да изследваме с детектор на лъжата премиера Кирил
Коментари Харесай

Спец по детектор на лъжата готов да провери и Петков, и Слави

„ Готов съм да изследваме с детектор на лъжата премиера Кирил Петков и хората на Слави Трифонов, както и самия него, както всички желаят и се заканват. Но тези им думи са по-скоро пиар акция. Всъщност надали някои в действителност ще седне да се тества. ” Това сподели пред профайлър №1 у нас доцент Неделчо Стойчев.

Стойчев е един от най-хубавите експерти по детектор на лъжата. От 1992 година е психолог  в Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи, а от 1998 година е шеф на бранш в Института. През 2014 година става зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи. През ръцете са му минаи някои от най-знаковите нарушители на прехода. Част от тях Стойчев е разобичил точно благодарение на детектора.

„ За Кирил Петков е по-подходящо да му създадат графоогична експертиза, която има тежест пред съда, в сравнение с да се яви пред детектора на лъжата. Това във връзка на бележката, която сподели Станисав Балабанов, че министър председателят бил писал проект за евроинтеграцията на Р Северна Македония ”, споделя психологът.

„ Трябва да имаме поради и обстоятелството, че всички политици са професионални лъжци, тъй че да имаме вяра единствено на едната им дума е неефикасно. Свидетели сме били на това към този момент толкоз време ”, счита Стойчев.

Той изясни още и че скринингите за лояност, а които приказва отлюспиият се от Има Такъв Народ Радостин Василев, посредством които Трифонов ги избирал в партията, нямат нищо общо с детектора на лъжата. „ Това са разнообразни набори тестови инфоррмации. При назначения в ДАНС и в други полицейски структури също се вършат сходни проби ”, споделя Стойчев.

Колкото до това дали в случай че хората схванат, че някой политик ги лъже, това ще промени отношението им към него, той е безапелационен: „ По хипотеза всеки има нежда да има вяра в нещо или някой, субективно е.  Има един повсеместен принцип в логиката на психиката, че когато някой непрестанно декларира, че е почтен, в действителност приготвя почвата да направи някаква машинация. И в това е преимуществото на лъжеца. Хората имат потребност да се доверяват на другите, да им имат вяра. И надлежно, в случай че харесват някого, те ще го оправдават, а в случай че не го харесват, и хубаво да стори, отново ще е неприятният ”, счита Стойчев.

В отговор На въпроса дали у нас има и други оператори, които работят с детектор на лъжата , психологът сподели: „ Много са. Има хора, които дават пари, с цел да си уредят един или различен резултат, който ги устройва, а по-късно при нас идват самите детектористи да им вършим проучване дали са взели пари, с цел да създадат еди-какъв си резултат. Експертността е въпрос на морал, не на надзор ”, смее се психологът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР