Готов е половината от участъка с жълти павета, който се

...
Готов е половината от участъка с жълти павета, който се
Коментари Харесай

Готов е половината от участъка с жълти павета, който се пренарежда в центъра на София

Готов е половината от сектора с жълти павета, който се пренарежда в центъра на София. Това сподели заместник-кметът на София по направление “Обществено строителство " Ангел Джоргов пред публицисти по време на инспекция по пренареждането на паважа, съобщи Българска телеграфна агенция. Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че ежедневно се прави инспекция на ремонта. 

 

В сектора, в който са положени павета, сега се фугира, полива се с вода и още веднъж се фугира, по-късно се изравнява с дребни валяци, изясни процеса Джоргов. Надяваме се, до 15 септември да завърши пренареждането, само че най-много се държи на качеството и контрола, тъй че тази дата е по-скоро целесъобразна, добави той. 

 

В първите дни на пренареждането няколко пъти е била спирана работата от надзора, само че в този момент се съблюдават всички технологии, сподели той. Надзорът има непрекъснато представители тук, Столична община и самият строител също, добави зам.-кметът. 

 

По думите му всички материали са изследвани по няколко пъти в лаборатории, както на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), по този начин и от Независими лаборатории. Материалите се изследват, обезпечават се с нужните документи и се управлява размера на фугите и метода на редене, както от нас по този начин и от надзорната компания, добави Джоргов. 

 

Зам.-кметът изясни, че предходната година, когато още веднъж бяха редени паветата, са били отстранени дефектните. В склад на Столична община има не огромно, само че изцяло задоволително количество жълти павета, при положение, че през идващите години има потребност да се подменят.

 

По думите му, Столична община, дружно с Българската академия на науките (БАН) от няколко месеца се пробват да разработят подобен вид паве, с цел да може общината да разполага и с нови. Важно е след нужните проби настилката да подхожда и като тип, и като качество на към този момент положената, изясни Джоргов.

 

Стойността на пренареждането на жълтите павета е 206 000 лв., а цената на целия ремонт в карето сред бул. " Цар Освободител ", ул. " Московска ", бул. " Г. С. Раковски " и бул. " Васил Левски " е 17 млн. лв., напомни Джоргов и добави, че компанията не е получавала пари за работата по сектора. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР