Готов е мащабният графит в Пловдив на символа на българската

...
Готов е мащабният графит в Пловдив на символа на българската
Коментари Харесай

Брадатият лешояд вече ще посреща гостите на Пловдив

Готов е огромният графит в Пловдив на признака на българската природозащита - брадатия лешояд. Мястото на графита е фасадата на постройка на EVN Топлофикация, ситуирана на бул. „ Васил Левски “ 236, който е основният вход към града от автомагистрала „ Тракия “. Изображението се осъществя по план " НАТУРА 2000 в България - Нови хоризонти " на „ Зелени Балкани “ по стратегия LIFE на EС.  
Брадатият лешояд е величествена птица, достигайки близо 3 метра обсег на крилата и с извънредно атрактивно оперение. Той е една от най-красивите птици в Европа и обект на запазване в Европейската мрежа НАТУРА 2000. Брадатият лешояд се смята за липсващ от страната ни тип.  
 EVN България обезпечи нова екипировка за Планинската избавителна работа EVN България обезпечи нова екипировка за Планинската избавителна работа
  Общо 45 000 лева бяха обезпечени за планинските спасители от извършената през декември 2020 година взаимна благотворителна акция...
EVN България подкрепя напъните на „ Зелени Балкани “ за завръщането на типа в страната, като извършва планове за обезопасяване на рискови за птиците въздушни електропроводи от електроразпределителната мрежа.  

Графитът е дело на художници от студио „ 140 хрумвания “ - едни от известните графити-артисти в България. Той е с размери 15 / 7 метра, което е повърхност над 100 кв. м. За неговото изрисуване е употребена профилирана фасадна багра, особено предопределена за външни условия. Боята е устойчива на взаимоотношенията на околната страна. Техниката употребена в реализация на стенописа е обичайната за монументалната живопис. Цветовете са съобразени с това да контрастират на близките здания, само че в същото време са хармонични на небето - естествения хабитат на брадатия лешояд. Реализацията на плана лиши 7 календарни дни.
По същите действия досега EVN съдейства  на художниците от студио „ 140 хрумвания ”  за изобразяването и на графит на белошипа ветрушка на фасадата на учебно заведение в Свиленград.
 Проект за запазване на царския орел в България се нуждае от поддръжка Проект за запазване на царския орел в България се нуждае от поддръжка
Проектът на EVN „ Живот за царския орел " (Life for safe grid) е  измежду 15-те плана, номинирани от Eвропейската комисия (ЕК)&...
Съвместните действия на EVN и „ Зелени Балкани “ следват дългогодишното съдействие сред двете организации в действия за отбрана на околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР