Готов е идейният проект за изграждане на втората част от

...
Готов е идейният проект за изграждане на втората част от
Коментари Харесай

Враца цъфти: Готов е проектът за втората част от пешеходната зона /снимки/

Готов е идейният план за създаване на втората част от пешеходната зона на Враца, заяви кметът Калин Каменов в персоналния си профил в обществената мрежа. Става дума за пространстовото от ул. "Кръстьо Българията " до предгаровия площад, което ще се обнови през новият програмен интервал 2021-2027 година Както и при първия стадий от ремонта, той ще се извърши с европейски средства.
Три са главните акценти в плана - зеленина, модерна градска мебел и налична среда. Двата площада - "Суми " и този пред жп гарата ще получат напълно нова визия и функционалност. "Суми " ще продължи да разпределя главния поток от хора във Враца, като тук е планувано да се построи съвременен шадраван и подобаващи за социализация и деен живот навън пространства. Предгаровият площад ще се трансформира в комерсиална зона с полуоткрити търговски площи.
Настилката на цялото пространство ще бъде заменена, ще се изградят нови зелени площи, а съществуващата ще бъде обогатена с нови типове подобаваща растителност. Предвижда се повече едроразмерна растителност за по-добро помрачаване през летните месеци. Градският дизайн, включващ новите пейки, чешми, осветителни тела и системи за разделно сметосъбиране ще резервира стилистиката на към този момент готовата част от пешеходната зона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР