Гостуването на руската дипломатка бе анонсирано ден по-рано и генерира

...
Гостуването на руската дипломатка бе анонсирано ден по-рано и генерира
Коментари Харесай

БНР спря интервюто на Волгин с руския посланик Митрофанова

Гостуването на съветската дипломатка бе обявено ден по-рано и генерира митинг от страна на украинското посолство и сериозна позиция на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

 

Интервюто с Митрофанова трябваше да се излъчи в съботното издание на предаването " Политически неточно " по стратегия " Хоризонт ". То съответства с демонтажа на Паметника на Съветската войска, който стартира при започване на седмицата и предизвика гневни реакции от Москва и проруски настроени политици в София.

 

" Делян Пеевски възрази против присъединяване на дипломат Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението с нея. Казаха ръководителите, че сред двете неща нямало връзка. Вие по какъв начин мислите ", написа в събота сутринта във Фейсбук Волгин.

 

По същото време пред Националното радио се организираше следващ митинг на негови критици, които носеха плакати против съветската агитация в България.

 

В ефир Волгин описа, че сутринта е бил известен за изключително съвещание на Програмния съвет на радиото, на което е било взето решение да му бъде неразрешено да излъчва или разгласява в интернет записа от диалога си с Митрофанова. Водещият дефинира това като цензура.

 

" Специално на мен и екипа ни е неразрешено да публикуваме изявлението в каквато и да е форма и където и да е и да го даваме на който и да е ", добави Волгин.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР