Гостуването на Анфийлд трябва да покаже дали Манчестър юнайтед е

...
Гостуването на Анфийлд трябва да покаже дали Манчестър юнайтед е
Коментари Харесай

Циркът се завърна в Манчестър: реакциите след историческия мач

Гостуването на " Анфийлд " би трябвало да покаже дали " Манчестър юнайтед " е подготвен да насочи даже предизвикателство към купата ". Това бяха част от изявленията през предходната седмица, дни преди огромното британско дерби сред " Ливърпул " и " Манчестър юнайтед ".

Двата отбора влязоха в него в разнообразни позиции и най-много въодушевление. " Ливърпул " при стабилизиране във Висшата лига, само че със загатна за в Шампионската лига. Докато " Юнайтед " дни след.

Резултатът - 7:0 за " Ливърпул " във вечер, която остава в историята на британския футбол.

Мърсисайдци усъвършенстваха връх в дербито, датиращ от 1895 година, в зората на играта. Освен това " Юнайтед " позволи седем гола за едвам пети път в историята си.

Всичко случило се на " Анфийлд " приземи тима на Ерик Тен Хаг и докара до унощожителни рецензии от специалисти и някогашни играчи.

" Изядени живи "

" Второто полувреме на този мач беше безспорен позор. Футболистите на " Юнайтед " може би не осъзнават какви провали може да нанесе сходна загуба, освен това в дербито с " Ливърпул ". Те безусловно бяха изядени живи на терена ", разяснява някогашният капитан на " алените дяволи " Гари Невил, който е сегашен анализатор в " Скай спортс ".

Невил, който нормално пази " Юнайтед " и даже направи смела прогноза, че отборът ще приключи пред сегашния водач " Арсенал ", и ще е втори в таблицата в края на сезона, този път не спести тежките думи.

Сред тези, които бяха най-сериозно подложени на критика, беше капитанът Бруно Фернандеш. Португалецът направи усещане с непрекъснатите жестове към съотборниците си, а в края на мача и очевидно сподели, че е безразличен.

Фенове пък показаха едно негово избутване към страничния арбитър, което би могло да му коства даже наказване.

 Циркът се завърна в Манчестър: реакциите след историческия мач
© Reuters

" Циркът се завърна в град Манчестър ", сподели легендата на отбора Рой Кийн.

Според някогашния халф в " Юнайтед " не правят оценка обстановката, в която се намират, и са станали жертва на прекомерните тържества след спечелването на Купата на Лигата.

" Мачът с " Уест Хем " през седмицата трябваше да бъде сигнал, че не са толкоз положителни. Видях ги през днешния ден на този мач, губят с 0:1 на почивката, само че играчите се майтапят, закачат се с треньора на вратарите, това е неприемливо. Това е срамно ", разяснява още Кийн.

Мениджърът Тен Хаг, който стартира с няколко тежки провали през лятото, а по-късно стабилизира тима, беше отчаян. " Естествено, че съм гневен, доста ме е гняв. "



" През второто полувреме нямаше тим, не играхме като тим. Загубихме главите си някъде на " Анфийлд ". Не спазвахме проекта, който имахме и резултатът е индикативен ", сподели нидерландският управител.

След тежката загуба " Юнайтед " е трети на 14 точки зад водача " Арсенал " и на девет зад втория " Манчестър сити ". " Червените дяволи " са преследвани от " Тотнъм " (4 т. обратно, само че и мач повече) и " Ливърпул ", който е със седем по-малко.

Завръща ли се остарелият " Ливърпул "

Очаквано на другия полюс бяха реакциите в " Ливърпул ". Тимът на Юрген Клоп, който е доста надалеч от понятието за сполучлив сезон и по всяка възможност ще остане без трофей, най-сетне сподели атакуващата си мощност.

Но сподели ли този мач, че алените се връщат към нормалните си стандарти.

" Всеки би трябвало да усети това, което успяхме ние през днешния ден. Отборите би трябвало да знаят, че сме в близост. Това е " Ливърпул ", какъвто би трябвало да бъде от тук нататък ", предизвести Клоп след края на срещата.

Дълго време германецът призоваваше за самообладание към състава си, изключително след измененията през двата трансферни прозореца. Дербито с " Юнайтед " беше първият мач, в който новото атакуващо трио Салах, Коди Гакпо и Дарвин Нунес най-сетне сподели съгласие.

Германецът открои също влизането на Диого Жота и Роберто Фирмино от пейката. Според специалистите обаче тези, които завоюваха мача на алените, са халфовете им, обезличили тотално противниците от " Юнайтед ".

 Циркът се завърна в Манчестър: реакциите след историческия мач

Двубоят беше белязан и от връх на Салах, който към този момент е голмайстор №1 на " Ливърпул " в ерата на Висшата лига. Египтянинът има 129 гола, като приблизително вкарва на 133 минути.

" Никога не съм се тормозил за Салах и за този тим. " Ливърпул " имаше потребност от една изразителна победа, от резултат, който да тласне състава напред ", сподели някогашният защитник на отбора Джейми Карагър след мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР