Гостите на Пловдив, влизащи по магистрала Тракия към бул. Васил

...
Гостите на Пловдив, влизащи по магистрала Тракия към бул. Васил
Коментари Харесай

Графит на брадат лешояд кацна на фасадата на пловдивското парно

Гостите на Пловдив, влизащи по автомагистрала " Тракия " към бул. " Васил Левски ", ще бъдат посрещани от голям графит на признака на българските природозащитници - брадатия лешояд. Той е " кацнал " на фасадата на постройката на " EVN Топлофикация ", която взе участие в плана " НАТУРА 2000 в България - Нови хоризонти " на екоорганизацията " Зелени Балкани " по стратегия LIFE на EС

Брадатият лешояд е величествена птица, достигайки близо 3 метра обсег на крилата и с извънредно атрактивно оперение. Той е една от най-красивите птици в Европа и обект на запазване в Европейската мрежа НАТУРА 2000. Брадатият лешояд се смята за липсващ от страната ни тип от 1970-те години и напъните на природозащитниците са птицата да се завърне в страната ни.

" EVN България " подкрепя тези старания като обезопасява рискови за птиците въздушни електропроводи.

Графитът на брадатия лешояд е изрисуван от студио " 140 хрумвания “ - едни от известните графити-артисти в България. Творбата е с размери 15/7 метра или над 100 кв. м.

За неговото изрисуване е употребена профилирана фасадна багра, предопределена за външни условия. Боята е устойчива на въздействието на околната страна. Техниката, употребена в реализация на стенописа, е обичайната за монументалната живопис. Цветовете са съобразени с това да контрастират на близките здания, само че в същото време са хармонични на небето - естествения хабитат на брадатия лешояд. Реализацията на плана е лишила 7 календарни дни, осведомиха от ЕВН.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР