Гостите на лятната Олимпиада в Япония през 2020 г. ще

...
Гостите на лятната Олимпиада в Япония през 2020 г. ще
Коментари Харесай

Япония пуска нов влак-стрела

Гостите на лятната Олимпиада в Япония през 2020 година ще се возят на нов високоскоростен трен, който ще свързва Токио с огромните градове в страната. Shinkansen N700S (Supreme) има революционен дизайн, който припомня предницата на автомобил с блестящо изразени калници и фарове.

Нетипичното оформление на локомотива няма единствено стилистично предопределение. Shinkansen N700S има усъвършенствана аеродинамика, която освен понижава въздушното противодействие, а и шума при прекосяване през тунел.



Както и предшественика си, новият японски влак-стрела ще се движи със скорост 300 км/ч, само че тежи с 11 тона по-малко, което значи по-ниско ползване на електрическа енергия. Композициите към този момент ще бъдат формирани от 12 вместо 16 вагона, които са още по-комфортни и разрешават повече разновидности за обмисляне на салона.



Любопитното е, че N700S е правоприемник на първия Shinkansen, който също е пуснат в употреба за Олимпийските игри в Токио, само че през 1964 година Сега традицията ще бъде повторена.



Високоскоростните японски влакове са считани за едни от най-надеждните и точни в света. През 2014 година закъсненията в народен мащаб са били по-малко от минута, а върхът от 1997 година е 18 секунди. Миналата година Shinkansen дойде от Токио в Цукуба с 20 секунди по-рано от разписанието, поради което компанията-оператор се извини на пасажерите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР