Гостим цялата фамилия с житненски курабийкиНеобходими Продукти● яйца - 6

...
Гостим цялата фамилия с житненски курабийкиНеобходими Продукти● яйца - 6
Коментари Харесай

Житненските курабийки за цялата фамилия

Гостим цялата фамилия с житненски курабийки

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● захар - 4 ч.ч.
● кисело мляко - 1 кофичка
● амонячна сода - 5 бр.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● сол - 1 к.л.
● ванилия - 2 бр.
● прясно мляко - 500 мл
● мехлем - 1 ч.ч.
● жълтъци - 3 бр.
● брашно - към 2.5 кг
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

Дозата е много огромна, по тази причина си пригответе огромен съд, в който ще приготвяте домашните курабийки. Пресейте към 3 кг брашно, с цел да имате на разположение колкото е належащо.

В съда се поставят 2 кг от брашното като се прави бунар по средата. Добавят се киселото мляко, амонячната сода и содата бикарбонат. Оставя се млякото да шупне. Добавят се захарта и яйцата. Слагат се ванилията и солта.

Добавя се и прясното мляко и стартира да се меси тестото като последователно се взима по малко брашно в профил. Трудно се меси толкоз огромно количество, по тази причина когато се оформи тестото, може да се раздели на 2 и да се доомеси.

Ако е належащо, се поставя още брашно. Когато тестото е готово, се оставя да престои 12 часа. Маста се разтапя и тестото се омесва отначало с мазнината.

Подготвят се 3 добре намазнени тави, които ще се употребяват неведнъж. Необходими са най-малко 2-ма души за дозата Житненски курабийки за цялата фамилия.

За изработката на курабийките се употребява машина за кайма с приставка за курабийки. Тестото се поставя в машината и се вършат курабийки. За рязането на курабийките е нужна набрашнена ножица.

Нареждат се в тавите. Жълтъците се разрушават с малко олио. Курабийките се намазват с жълтъците. Поръсват се със захар като са облекчение може да се употребява пликче с отрязано крайче.

Фурната се загрява на висока температура към 250 градуса. Слага се първата тава да се пече. Когато са подготвени, се изкарват и се поставя втората тава. И тази още веднъж се намазнява. Отново се цялостни с курабийки и по този начин до привършване на тестото.

Вкусни сладки за всеки празник!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР