Гости от страната и чужбина събра откриването на въздействащата изложба

...
Гости от страната и чужбина събра откриването на въздействащата изложба
Коментари Харесай

Медвен през погледа на любителите художници - преживяване за душата

Гости от страната и чужбина събра откриването на въздействащата галерия " Медвен през погледа на феновете художници " на фондация " Орлица ".



Поредната премиерата се състоя в изложба " Чудо " на царевското село Варвара.

Тврбите в нея са дело на 19 създатели, участници в пленерите в Медвен - Дамян Баев, Диана Ненова, Пепа Църова, Ива Съйкова, Дора Куршумова, Милена Зайкова, Илона Михайлова Найденова, Татяна Камбурудис, Ивайло Иванов – Бензо, Ирина Вачкова, Галин Комитов, Стойко Манджуков, Румен Атанасов, Катерина Демирева, Петрана Бозукова, Росица Димитрова, Радостина Христова, Надежда Стоянова, Георги Върбанов. Заслужава си имената им да бъдат познати, даже единствено поради смелостта им да прескочат стъпалото от кодираната в тях заложба към креативния подтик за изява. Куратор в раздел графика е Емануела Ковач. Подборът в живописта се дължи на Росен Кавръков и Деян Боев.



Хората, които обичат и могат да изявяват себе си посредством четката и молива, само че нямат документ, че са художници, се назовават фенове. След два пленера в Медвен и поредност от изложения, подкрепени от Национален фонд „ Култура ”, те потвърждават, че изкуството се нуждае от тяхното въображение и усет, доколкото креативният опит и нарушаването на нормите нормално води след себе си смяната, или основаването на шедьоври.

И до момента в който в областта на театралните изкуства съществуват безчет форматии събития за изявана гениите, то в региона на образните изкуства провежданетона пленери за фенове и експонирането на изложения с творбите им, е нещо като съмотна бяла лястовица, кацнала този път над Медвен. Голямата заслуга за това е на Фондация „ Орлица ”, спечелила поддръжката НФ „ Култура ”.

А през днешния ден пътуващата галерия направи поредна своя спирка, феновете на креативното ентусиазъм в изложба " Седем " в Сливен.

Очаквайте детайлности!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР