Гости от 11 побратимени градове очаква Плевен за празника си

...
Гости от 11 побратимени градове очаква Плевен за празника си
Коментари Харесай

Гости от 11 побратимени градове очаква Плевен за празника си

Гости от 11 побратимени градове чака Плевен за празника си на 15 май.
Поканите са изпратени в средата на април. В празничния ден ще бъде маркирана и 55-ата годишнина от подписването на първия контракт за дружба и съдействие сред Плевен и Ростов на Дон. Част от концертната стратегия на сцената пред плевенския пантеон „ Св. Георги Победоносец “ ще бъде ростовският танцов отбор „ Донско зарево ”. В Регионалния исторически музей пък ще бъдат открити фотоизложбата „ Ростов през днешния ден “ и изложбата „ 55 години Плевен – Ростов на Дон ”.
Програмата за празника на Плевен включва десетки културни събития – концерти, изложения, сценичен театър навън, шествия, прояви, свързани с Нощта на музеите и галериите, и други
На 10 май вечерта през централната част на града и на площад „ Възраждане “ ще мине шествие на участниците в Третия народен студентски фестивал на медицинските университети, в който ще се показват студенти от над 40 страни. След това невероятното си майсторство ще покажат изпълнителите на Северняшкия отбор „ Иван Вълев “ и на пловдивския отбор „ Тракия “. В 22,00 ч. пред Мавзолея ще стартира светлинно шоу във връзка 45-ата годишнина от основаването на Медицинския университет в Плевен.
В концертната стратегия на празника плевенчани и гостите им ще видят и чуят още  група „ Мери Бойс Бенд ” – на 11 май от 20,30 ч., инструментален квартет Destiny – на 13 май по същото време, Рут Колева – на 14 май вечерта, Общинския хор „ Гена Димитрова ” и Вокална група „ Арлекино ” при читалище „ Съгласие 1869 ” – на 15 май от 11,20 ч.
Вечерта на 15 май на сцената ще се качат младите рокаджии от „ Taking Heed “. Те ще подгреят публиката за огромния край – концерта на група „ Легендите “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР